Merkel'den Türkiye açıklaması

Türkiye'nin G20 Zirvesine büyük katkı sağladığını söyleyen Merkel, ancak gözaltılar ve İncirlik konusundaki görüş ayrılıklarının da sürdüğünü belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Başbakanı Angela Merkel, G20 Liderler Zirvesi’nin sonunda dönem başkanı olarak düzenlediği basın toplantısında, zirvede ele alınan konuları değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşmesine ilişkin soru üzerine Merkel, Erdoğan’ın talebiyle görüşmenin yapıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada tüm zirve gündemine yoğun şekilde angaje olduğunu söylemek istiyorum. Katkılarını sundu. Sığınmacılarla ilgili Türkiye'nin yaptıklarını takdir ettik. Kendisi de göç konulu müzakerede buna işaret etti."

İkili görüşmenin, derin farklılıkları bulunduğunu gösterdiğini belirten Merkel, ''Görüşmede, tutuklamalar, Türkiye’deki genel gelişmeler ve Alman vekillere İncirlik’e ziyaret izni verilmemesi konuları gündeme geldi. Bu konularda büyük görüş ayrılıkları bulunduğunu gördük.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'la görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de 10 ülkenin liderleriyle görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de 10 ülkenin liderleriyle görüştü

Erdoğan'dan G20 sonrası önemli açıklamalarErdoğan'dan G20 sonrası önemli açıklamalar