Mersin 70 ton narenciyeyle süslendi

Türkiye'nin narenciye ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Mersin, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Narenciye Festivali'ne hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Yıllık 1 milyon ton narenciye üretimi ile Türkiye'de sektörün lideri konumunda olan Mersin'de, 4. Narenciye Festivali hazırlıkları kapsamında yaklaşık bin 200 metrekarelik alan 70 ton narenciyeyle süsleniyor. 

Narenciye tüketimini artırmak ve kentin uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamak için düzenlenen festivalin hazırlıkları sürdürülüyor. Ülkenin narenciye üretiminin yaklaşık yüzde 30'unun karşılandığı Mersin'de, Adnan Menderes Bulvarı Mezitli Kavşağı'ndaki alan festival için limon, mandalina, portakal ve greyfurtla süsleniyor. 

Sahil şeridinde bulunan Kızkalesi, Uzuncaburç, Side harabeleri gibi sabit imitasyon figürleri, demirden gemi, vagon figürleri ile mobil tasarlanan zürafa, fil, otomobil, mask, caretta caretta da narenciye ürünleriyle donatıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçe belediyelerinin düzenlediği 16-17 Kasım'daki 4. Narenciye Festivali'ne 30 ülkeden 700 amatör folklor sanatçısı katılması bekleniyor. 

Çeşitli kurum ve kuruluşların stant açacağı festivalde narenciye temalı defile de gerçekleştirilecek. Çoğu köylü kadınlardan oluşan 60 işçinin çalıştığı, sadece süsleme için 70 ton narenciye ürün kullanılacağı festival kapsamında vatandaşlara da narenciye dağıtılacak.  

Bu arada, festivalin tanıtımı için narenciyeyle süslenen araçlar da kentte dolaşmaya başladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir