Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferleri başlıyor

Bakan Çağlayan, 5-7 Aralık'ta Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferlerinin başlayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "İskenderiye Mersin Ro-Ro seferlerinin başlatılması bir hayli zamandır gündemdeydi. Bunun da müjdesini verebiliriz. 5-7 Aralık'ta Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferleri resmen başlamış oluyor, o konuda mutabakat sağladık" dedi.

Çağlayan, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Mahmoud Abd El Rahman Eisa ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Çağlayan gazetecilere yaptığı açıklamada, konuk bakan ile birçok konuda birlikte çalıştıklarını söyledi.

Mısır'ın gösterdiği demokratik değişim ve önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlerin Mısır halkının taleplerini yerine getirecek bir dönemi başlatacağını belirten Çağlayan, bu konuda Türkiye'nin de kendilerini desteklediğini ifade etti.

Mısır ile Türkiye'nin tarihi dostuluğuna işaret eden Çağlayan, konuk bakan ve heyetiyle birlikte bugün de önemli görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Türkiye'nin Mısır'ın her zaman yanında olduğunu, Mısır'da yatırımı olan Türk iş adamlarının olduğunu anlatan çağlayan, şöyle devam etti:

"Değerli kardeşimle yaptığımız görüşmelerde birkaç somut karar aldık. Bunun biri Serbest Ticaret Anlaşması teknik komitesi 15 Kasım'da 3 gün süreyle Kahire'de toplanacak. Sonra Sayın Bakanla 5-7 Aralık tarihlerinde hem buradan götüreceğimiz iş adamları ile iş konseyi yapacağız, diğer taraftan da bizim tüm yatırımcıları toplayarak Sayın Bakan ile birlikte onları dinleyeceğiz.

Mısır ile aramızdaki diğer önemli bir konu da İskenderiye Mersin Ro-Ro seferlerinin başlatılması bir hayli zamandır gündemdeydi. Bunun da müjdesini verebiliriz. 5-7 Aralık'ta Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferleri de resmen başlamış oluyor, o konuda da mutabakat sağladık. Bu, aramızdaki turizm ilişkisini çok artıracaktır. Ekonomik ilişkileri artıracaktır."

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Mahmoud Abd El Rahman Eisa ise Türkiye ile Mısır arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin özellikle son ziyaretlerle geliştiğini hatırlattı.

Türkiye'de Türk şirketleriyle pek çok görüşmeler yaptıklarını anlatan Eisa, şirketlerin Mısır'da yatırım konusunda endişelerinin olmadığını gördüklerini, Türk şirketlerinin Mısır'a gelmek ve yatırım yapmak istediğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir