Mersin'de gündem 'Lojistik Köy'

Mersin'de lojistik konuşuluyor. OSB'nin yakınında Lojistik Köy kuruluyor. Şimdiye kadar 46 parseli için 120 firma başvurmuş.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Handan Sema CEYLAN/Derya E. GÜLEÇ

MERSİN - 30. yılını kutlayan DÜNYA Gazetesi Anadolu'nun sesi olmaya yeni projesi "Anadolu 2010/Üreten Kentler Anlatıyor" ile devam ediyor. Proje, Eskişehir, Kahramanmaraş, Konya, Çorum ve Sakarya'nın ardından Mersin ile yoluna devam ediyor. Bundan sonraki şehir ise Antalya.

Gazeteniz DÜNYA'nın Mersin Temsilcisi Fahriye Şenyurt tarafından organize edilen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MESİAD) ev sahipliğinde yapılan toplantılarla, kentin gelecek vizyonu mercek altına alındı. Toplantılarda kentin sanayisini temsil eden isimler ve işadamları ile görüş alışverişinde bulunuldu, kentteki sanayi tesisleri gezildi.

İstanbul'dan sonra Türkiye'nin 2'nci büyük araç filosuna sahip kenti Mersin, lojistikte liderliği hedefliyor.

Organize sanayi bölgesinin (OSB) hemen yanında 'Lojistik Köy' kurmaya hazırlanan kente, en yoğun ilgi İstanbullu firmalarından geldi. 46 parselin bulunduğu 'köy'e 120 ön başvuru var ve bunların 25'i İstanbul merkezli firmalar. İçinde otelleri, restoranları olacak köye demiryolu girince tüm parsellere kılcal hatlarla ulaşılacak.

Kentte, Ulusoy, Yıldırımlar Grubu yatırım yapıyor. Arkas'ın yatırımı devam ediyor. Şehirde bin 250 lojistik firması faaliyette. Sanayiciler, Mersin'in kısa bir süre sonra İstanbul, İzmit, Bursa üçgeninin alternatifi olacağını düşünüyor. Limanda satılacak ÖTV ve KDV'siz mazotun Ro-Ro seferlerini artıracağı, lojistiğe destek olacağı belirtiliyor. Halen Ro-Ro ile yurtdışına giden araçlar bin 100 euroluk mazotu fiyat yüksekliği nedeniyle dışarıdan alıyor.

Haberin tüm ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazeteniz'de

Bu konularda ilginizi çekebilir