Mesaisi biten Gezi Parkı'na gidiyor

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylem, akşam saatlerinde artan katılımcı sayısıyla devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul - Taksim Gezi Parkı'ndaki eylem, akşam saatlerinde artan katılımcı sayısıyla devam ediyor.

Gün içinde mesai yapan vatandaşların akşam "ağaç nöbeti"ni devralmak üzere parka geldiği görülüyor. Sabah saatlerinde polisin biber gazlı müdahalesine rağmen parkta toplanan halkın neşesini koruduğu gözleniyor.

Eylemcilerin sayısı, kendilerine destek veren STK'ların, siyasi partilerin, sanatçı ve vatandaşların katılımıyla arttı. Parkta çadır kuran eylemciler, parkın yıkılmasına tepkilerini, ağaçlara astıkları pankartlar ve çevredeki duvarlara yaptıkları grafitilerle dile getirdi.

Parka gelen vatandaşlar, getirdikleri müzik aletlerini çalıp şarkı söyleyerek ya da parkta top oynayarak vakit geçiriyor. Parkta toplanan kalabalağın yanında su, çay, kahve, köfte-ekmek, meyve ve pilav satan çok sayıda seyyar satıcı da yer alıyor.

Öte yandan, sabaha karşı çevik kuvvet polisinin yaptığı biber gazlı müdahalenin ardından bazı eylemcilerin su şişelerinden gaz maskesi yaptıkları görüldü.

Polisin müdahalesi sırasında yaralanan bir kişinin tedavisinin de Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdüğü öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir