Mesleki Test Merkezleri kuruluyor

ASO'nun merkezi finans ve ihale birimine üç proje ile yaptığı başvurular kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, geçen yıl Temmuz ayında Oda'nın çatısı altında, I., II. ve III. OSB'lerle birlikte  "Mesleki Test Ve Sertifikalandırma Merkezi Kurulması" kapsamında Merkezi Finans ve İhale Birimine üç proje ile başvurduklarını hatırlatarak, bu başvuruların kabul edildiğini bildirdi.

İki yıl sürecek projelerin toplam bütçesinin 1 milyon 135 bin euro olup, bunun 879 bin 842 eurosusun hibe olduğunu ifade eden Özdebir, ASO olarak başvurularını metal ana sanayinin "makine ve teçhizat hariç fabrikasyon metal ürünleri imalatı" için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özdebir şunları kaydetti:

"OSB Mesleki Test Merkezi kurulması projesinde, Makine Tasarımı ve İmalatı ana sektörünün 'Elektrikli teçhizat imalatı' alt sektörü seçilmiştir. II. ve III. OSB Mesleki Test Merkezinin kurulması projesinde Makine Tasarımı ve İmalatı ana sektörünün 'Diğer makine ve ekipmanların imalatı' alt sektörü seçilmiştir.

3 projede de kurulacak Test Merkezlerinin tüm Türkiye'ye hitap etmesi hedeflendiğinden, Merkezin Ankara'da olması ve tüm bölgeleri kapsayacak şekilde 12 ildeki Sanayi ve Ticaret Odalarında şubelerin oluşturulması planlanmaktadır. Bu amaçla proje kapsamında, 12 ildeki Sanayi ve Ticaret Odalarıyla işbirliği yapılacaktır. "

Bu konularda ilginizi çekebilir