Meteoroloji "sıcaklık" uyarısını yineledi

7 derece artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sıcaklığın doğu bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üstünde olması beklenirken, kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Erzurum'un kuzeydoğusu ile Artvin'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Rüzgar ise, kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz'in doğusunda güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek. 

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık.(31) 
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu.(33) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık.(34) 
ADANA: Az bulutlu ve açık.(35) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(35) 
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(29) 
ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı.(28) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(38) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Az bulutlu ve açık. 
EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzeybatısının parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan ile Erzurum'un kuzeydoğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.