Meteoroloji'den sıcak uyarısı

Türkiye'nin iç kesimlerinde cuma gününe kadar hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada, bu hafta 29 Ağustos Cuma gününe kadar hava sıcaklıklarının İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin batısında hissedilir derecede artacağı belirtildi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde ve en yüksek 36 ila 39 santigrat dereceler arasında gerçekleşeceği kaydedildi.

Güney kesimlerinde normallerinin 2-4 derece üzerinde, kuzeyinde ise normalleri civarında seyredeceği tahmin edildiği ifade edildi.

Hava sıcaklıklarının cuma günü ve hafta sonunda yurdun iç kesimlerinde 4 ila 8 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği öngörüldü.

Açıklamada, iç ve güney bölgelerinde tahmin edilen yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.

Öte yandan, Marmara Denizi'nde halen kuzeydoğudan esmekte olan rüzgarın kuvvetini arttırarak, kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, yarın ilk saatlerden itibaren etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.