Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı

Sıcaklar iç bölgelerde bugün 1 ila 3 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde yerel olmak üzere kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgesi için toz taşınımı uyarısında da bulundu. Kül bulutunun 20.000 ila 35.000 feet arasında Marmara'nın güneybatısını hafif olarak etkilemesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Sıcaklar ise iç bölgelerde  bugün 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir