Meteoroloji'den toz uyarısı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Meteoroloji, Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu bölgeleri ile zamanla batı bölgelerimizin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis) ve öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Ankara ve Bolu çevrelerinin, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 3 ila 5 derece artacak, kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu (keşişleme), doğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve yarın batı kesimlerde yer yer kuvvetlice esecek. 

Toz uyarısı
Meteoroloji, Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında görülecek toz taşınımı nedeniyle yaşanabilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu. (30) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (33) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (30) 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (26) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu. (24) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (20) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (17) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (30) 

Bölglerden hava durumu
MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ile gece saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzeybatısının parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Konya'nın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Bitlis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.