Meteoroloji'den yağış uyarısı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yağışlar Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacak. Yağışların özellikle Samsun, Ardahan, Kars ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 
Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli olarak esecek. 

Kuvvetli yağış
Meteoroloji, yağışların Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. 

Kuvvetli rüzgar
Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esmesi beklendiğini belirten Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı. 

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu. (31) 
ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu.(30) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık.(35) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(37) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (38) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Salı Pazarı ilçesinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (30) 
ERZURUM: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (24) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(37) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. 
EGE: Parçalı ve az bulutlu. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu olacak. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Orta Karadeniz Kıyıları ile Doğu Karadeniz bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu ve kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.