Meteoroloji'den 'çatılar uçabilir' uyarısı

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda kuvvetli rüzgar beklendiğini açıkladı, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Çarşamba öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Iğdır, Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari) yağış öncesi ve yağış anında rüzgarın kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatış uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

5 il için sağanak uyarısı

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için sağanak yağış ve sağanak öncesi ve sırasında kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Adıyaman geneli ile Malatya'nın batı ilçelerinin öğle saatlerine kadar çok bulutlu ve sağanak şeklinde yağışlı olmasının tahmin edildiği belirtildi.

Elazığ, Tunceli ve Bingöl geneli ile Malatya merkez, Battalgazi, Kale, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde akşam saatlerine kadar çok bulutlu sağanağın etkili olmasının beklendiği aktarıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir