Metro, 16. mağazasını Bursa'da açtı

Bayer, "İkinci mağazayla beraber Bursa'daki potansiyele ulaşabileceğimizi inanıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Metro Toptancı Market'in, Türkiye'deki 16'ncı, Bursa'daki 2'nci mağazası Bursa'da törenle açıldı.

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Akın Bayer, Metro Toptancı Market için bakkalın çok önemli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bakkalın yaşaması ve gelecekte var olması bizim için büyük önem taşıyor. 20 yıldan bu yana binlerce binlerce bakkal esnafını ziyaret ederek, nabızlarını tuttuk. Edindiğimiz bilgiler ve yaptığımız tespitler sonucunda onlara, ürün önceliklerinin neler olması gerektiğinden demirbaş yatırımlarını nasıl yapmaları gerektiği konusuna kadar çok geniş yelpazede yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakkal sayısı her ne kadar azalıyor olsa da Türkiye'de bakkalların geleceğinin olacağına inanıyoruz. Bunda Metro'nun da büyük rol oynayabileceğine inanıyoruz. Bakkalların tekrar dönüşe geçeceğini düşünüyoruz."

Bakkalları yeniden düzenleme konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bayer, bu düzenlemenin asıl amacının bakkalın çehresini değiştirmek değil, bu yolla bakkala gıda güvenliğini, personel ve iş yeri hijyenini anlatmak olduğunu söyledi.

Bayer, 2011'de de bakkallara yönelik düzenlemelerinin süreceğini belirtti.

Geçen yıl aralık ayında Pendik'te en son mağazayı açarken "2010 yılında 4 mağaza açma sözü" verdiklerini hatırlatan Bayer, bu sözlerinin arkasında durduklarını vurguladı.

Bayer, bu yılın ilk mağazasını Kocaeli'ne, ikincisini Bursa'da açtıklarını ve diğer ikisini ise yıl bitmeden hizmete sunacaklarını belirterek, "Bununla birlikte önümüzdeki 2 yıllık süreçte de yatırımlarımızı hızlandıracağız. Mağaza açılışları 2011'de de devam edecek. Şu anda ikinci mağazayla beraber Bursa'daki potansiyele ulaşabileceğimizi inanıyoruz. Önümüzdeki aylarda farklı formatlarda da Türkiye'de adım atacağımızı göreceksiniz " diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir