Metro yeni mağazasını Kocaeli'de açtı

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Bayer, 16 yeni mağaza ile yaklaşık 5 bin kişiyi daha istihdam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Metro Toptancı Market, Türkiye'deki 15. mağazasını Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde törenle açtı.

Açılış töreninde yaptığı konuşma yapan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Akın Bayer, Kocaeli'nde açtıkları Türkiye'deki 15. mağaza ile Türkiye'nin potansiyeline olan inancı bir kez daha ortaya koyduklarını dile getirerek, 16 milyon euroluk yatırım değeri olan Kocaeli mağazasında yaklaşık 300 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Bayer, Kocaeli mağazasında 30 binden fazla çeşit ürünün satışa sunulduğunu, şimdiden 2 bin 500'ü bakkallardan oluşan 35 binin üzerinde kayıtlı müşterileri bulunduğunu kaydetti.

Kocaeli'ndeki bu yatırımla bölgedeki profesyonel müşterilerinin iş süreçlerine ve rekabet güçlerine katkıda bulunduklarını öne süren Bayer, şöyle devam etti:

"Metro, Türkiye'nin en zorlu dönemeçlerinde bile yatırımlarına ara vermedi. Krizin etkilerinin hissedildiği böyle bir dönemde bile yatırımlarımıza ara vermedik. Önümüzdeki dönemde de yatırım için her türlü imkanı araştırmaya devam edeceğiz. Açtığımız her mağaza ile küçük ve orta ölçekli işletmelere yeni iş alanları açıyoruz. Pendik mağazamızı açarken 2010 yılında 4 mağaza açma sözü vermiştik, sözümüzde duruyoruz. Bu yılın ilk mağazasını Kocaeli'nde açtık, kalan 3 mağazamızı da yıl sonuna kadar hizmete sunmuş olacağız. Önümüzdeki 2 yıllık süreçte yatırımlarımızı hızlandırıp mağaza sayımızı ikiye katlayacak, 16 yeni mağaza ile yaklaşık 5 bin kişiyi daha istihdam edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir