”Mevcut okullara 78 ilköğretim okulu ilave edildi”

İstanbul Valisi Güler, hükümetin, valiliğin ve İstanbul İl Özel İdaresinin programında eğitim birinci sırada odluğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, yeni eğitim öğretim yılına, mevcut okullara 78 ilköğretim okulu ilave ederek girdiklerini söyledi.

BJK Koleji İlköğretim Bölümü öğrencileri ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mucip Kına, 2009-2010 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti.

Yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler için başarılı ve güzel bir yıl olması temennisinde bulunan Güler, "Yeni bir umutla yeni bir heyecanla sevinçle bu yıl tekrar öğretimimize başlıyoruz. 3 bin 200 okul, 52 bin derslik, 80 binin üzerinde öğretmen ve 2,5 milyona yakın öğrenci var" dedi.

Türkiye'deki her 6 öğrenciden birinin İstanbul'da yaşadığını belirten Güler, "İstanbul'da bu eğitim öğretim yılına, mevcut okullara 78 tane ilköğretim okulunu ilave ederek girdik. Kamu yatırımlarındaki en öncelikli konu eğitim yatırımlarıdır. Hem Hükümetimizin hem İstanbul Valiliğinin ve İstanbul İl Özel İdaresinin programında eğitim birinci sırada" diye konuştu.

Güler, İstanbul'da mevcut dersliklerin yarısı kadar dersliğin son 6 yılda yapıldığını ve yapılan 21 bin dersliğin 7 bininin de hayırseverlerin katkılarıyla inşa edildiğini anlattı.

Hayırseverlerin eğitime verdiği maddi katkının 1,5 milyar TL olduğunu aktaran Muammer Güler, eğitim alanında devletin de yaptığı çok önemli çalışmalar bulunduğunu, sınıf başına 50 olan öğrenci sayının, 35'e düşürüldüğünü, bu sayının daha da azaltılacağını söyledi.