Meydanları AK Parti'ye dar edeceğiz,

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, AK Partililerin milleti tehdit ettiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUT - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "Bu meydanları AK Parti'ye dar edeceğiz. Şimdi, siyaset meydanlarında 'belediye başkanını AK Partili seçerseniz size yardım ederiz, yoksa soncuna katlanırsınız' diyerek halkı tehdit ediyorlar" dedi.

Şandır, Mersin'in Mut ilçesinde, partisinin başkan adayı Mehmet Akpınar'ın seçim bürosunun açılışındaki konuşmasında, "15 gün sonra yapılacak olan yerel seçimlerde partilerinin çok iddialı olduğunu, yurt genelinde,  belediyelerde tulum çıkararak AK Parti hükümetini ülkeyi yönetememe mesuliyetinden kurtaracaklarını" söyledi.

Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'e de tepki gösteren Şandır, "Bu meydanları AK Parti'ye dar edeceğiz. Şimdi siyaset meydanlarında 'belediye başkanını AK Partili seçerseniz size yardım ederiz, yoksa sonucuna katlanırsınız' diyerek halkı tehdit ediyorlar. Hükümet sizde, güç sizde, işinize gelince anayasayı değiştiriyorsunuz, kanunları değiştiriyorsunuz. Peki, neden hizmet etmiyorsunuz? Çiftçilerimiz kan ağlıyor, köylülerimizle alay ediliyor. İnşallah 29 Martta Ak Partiye Osmanlı tokadını vuracağız" diye konuştu.

"AK Parti iktidarının 7 yıllık döneminde ithalata yönelik ekonomik anlayışıyla Türkiye'yi borç batağına sürüklediğini" savunan Şandır, "Hükümet dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizi iyi yönetemiyor. Bu iyi yönetememe, ülkemizin geleceğiyle ilgili endişeleri artırıyor. Hükümet bu süreçte imzaladığı ekonomik antlaşma metinlerini çok iyi okumalı. Yanlış bir imza ile bir milletin geleceğine ipotek koymaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Seçim sonuçlarının Türk milletinin siyasi geleceğini belirleyeceğini ifade eden Şandır, "onun için bu seçimlerin çok önemli olduğunu, Türkiye'nin geleceğini 29 Mart seçimlerinin belirleyeceğini, Ak Parti'nin yerel seçimlerde halktan büyük tokat yiyeceğini" savundu.

"Ak Parti iktidarında fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olduğunu" ileri süren Şandır, Türkiye'de 1 milyon insanın günlük gelirinin 2 doların altında olduğunu, memurların yüzde 80'inin geçim sınırının altında yaşadığını, borç alan devletlerin belirli bir süre sonra borç aldıklarından emir almaya başlayacaklarını" kaydetti.