MHP'den 'başbakanlık' önerisine yanıt

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Kılıçdaroğlu'nun başbakanlık teklifine, "HDP ile bir araya gelmeme ilkesinden vazgeçmeyiz. Böyle bir koalisyon içinde yer almamız söz konusu değil" yanıtını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye dönüşümlü başbakanlık teklif etmesinin, HDP ile biraraya gelmeme ilkesinden vazgeçiremeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye birlikte kuracakları bir koalisyonda başbakan olması önerisinde bulunarak, bu dönemde iktidar olmanın ateşten gömlekanlamına geldiğini ancak ülke için bunu yapmaya hazır olduğunu kaydetmişti.

TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Halaçoğlu, "İki partinin sayısı yetmiyor. Sanırım Sayın Kılıçdaroğlu HDP'yi de içeriden ya da dışarıdan destek olarak işin içerisine dahil etmek istiyor. Bizim bu konudaki tavrımız belli" dedi ve şöyle devam etti:

"Böyle bir koalisyon içinde yer almamız söz konusu değil. Ülkeye hizmet önemli. Başbakanlık daha sonra gelecek iş. Sayın Genel Başkanın (Bahçeli) başbakanlık için ilkelerinden taviz vermesi söz konusu değil."

7 Haziran'da yapılan genel seçimde 550 sandalyeli TBMM'de AKP 258 milletvekili çıkarırken, CHP yüzde 132, MHP ve HDP 80'er sandalye kazandı. Seçim sonuçlarının ardından Türkiye'de 13 yılın ardından koalisyon senaryoları gündeme gelmişti. Hükümet kurmak için Meclis'te en az 276 sandalye gerekiyor.

CHP ile MHP'nin milletvekili sayıları toplamı 212'yi bulduğu için, güvenoyu alabilmek için dışarıdan bir partinin daha koalisyona destek olması gerekiyor. MHP ise HDP ile herhangi bir oluşum içine girmeye sıcak bakmıyor.

capture-20150619-131804.jpg