MHP'nin de önceliği ekonomi olacak

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 3 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacağı seçim beyannamesinin ekonomi odaklı olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti, CHP ve HDP’nin ardından MHP de seçim beyannamesini 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Ankara Arena’da açıklayacak. MHP’nin seçim beyannamesinin ekonomi odaklı olması beklenirken, CHP’nin ardından MHP de emekli maaşlarının iyileştirilmesine dönük vaatler de bulunacak. 

Seçim beyannamesini açıklamayı sona bırakan MHP, 7 Haziran seçimlerine ilişkin yol haritasını bu hafta sonu açıklayacak. 

Emekli, işçi, çiftçi ve KOBİ’ler başta olmak üzere, ekonomiden dış politikaya MHP’nin yol haritasını ortaya koyacak olan seçim beyannamesinde çözüm süreci de önemli bir başlık olarak yer alacak. 

MHP beyannamesinde asgari ücret vergi dışı bırakılacak. Taşeron uygulamasına son verilecek, kamuda çalışan işçiler kadroya alınacak. İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik pirimi yükü azaltılacak. 

Kamuda israf ve verimsizliğin önlenerek, tasarrufa geçilmesine yönelik tedbirlerin yer alması beklenen beyannamede, kamu mali yönetiminin daha saydam ve hesap verilebilir hale getirilmesine ilişkin atılacak adımlar sıralanacak. Özel iletişim vergisi ile mobil hizmetlerden alınan kullanım ücreti ve ruhsat ücreti kademeli olarak kaldırılacak. Tüm partilerin beyannamelerinde olduğu gibi MHP’nin seçim beyannamesinde de sosyal yardımlar ayrı bir başlık altında ele alınacak. Sosyal yardımların tek elden verilmesi ve artırılması vaat edilecek. 

MHP, üretim odaklı bir büyüme ve ekonomi programı öngörürken, istihdam dostu büyümeyi önerecek. KOBİ’lerin finansmana erişimi kolaylaştırılacak, enflasyon düşürülecek ve fiyat istikrarı sağlanacak. Gerçekçi bir maliye politikası uygulanacak. Yapısal reformlar gerçekleştirilecek. Vergi reformu yapılarak, vergisini düzenli ödeyenlere yönelik ödüllendirme sistemi gelecek.

Bahçeli mitinglerine 6 Mayıs’ta başlıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 6 Mayıs’ta mitinglerine başlaması planlanıyor. MHP Lideri Bahçeli, 1 Mayıs’da Adana ve Mersin, 18 Mayıs’ta Kırşehir ve Kayseri, 24 Mayıs’ta Ankara mitingini yapacak. Seçimlere bir hafta kala İstanbul mitinginin yapılması planlanırken, son mitingini Osmaniye’de yapması bekleniyor

Bu konularda ilginizi çekebilir