Microsoft'un yeni tableti dizüstüleri alt edecek mi?

Microsoft'un uzun zamandır beklenen Surface etkinliği sonunda New York'ta gerçekleşti. Etkinlikte "laptopunuzun yerini alacak" sloganıyla tanıttığı yeni tabletin teknik özellikleri ve yenilikleri ile dikkat çekiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Microsoft, New York'ta düzenlediği Surface etkinliğinde Surface Pro serisinin üçüncü nesli olan 12 inçlik Surface Pro 3'ü tanıttı. Şimdiye kadarki en büyük tableti olarak öne çıkan Surface Pro 3 aynı zamanda şimdiye kadarki en ince Surface modeli olarak da dikkat çekiyor. Surface Pro 3; 12 inç büyüklüğünde ClearType Full HD Plus 2160x1440 çözünürlüğünde 3:2 en boy oranlı bir ekrana, 4.nesil Intel Core i3/i5/i7 işlemciye ve 800 gram ağırlığa sahip. Projenin başındaki isim olan ve lansmanda sunumu yapan Panos Panay bu yeni ürün ile ilgili "Core işlemci kullanan en ince ürün" olduğunu belirtti. Panay, Surface'ın ekranını "şu güzelliğe bakar mısınız" şeklinde tanımlarken ayrıca ekranın endüstrideki en yüksek kontrast değeri sunduğunu söyledi. Surface Pro 3 yalnızca 8.9 mm kalınlığında, bir başka deyişle iPad Air'den biraz kalın, MacBook Air'den biraz daha ince yapıya sahip. Panay bunu ispatlarcasına tanıtım sırasında sahnede bulunan terazinin bir koluna Surface Pro 3'ü, bir koluna da MacBook Air'i koyarak Surface Pro 3'ün MacBook Air'den de hafif olduğunu gösterdi. 5 Megapiksel çözünürlüğünde ön ve arka kameraya sahip olan Surface Pro 3'te Dolby teknolojisi ile güçlendirilmiş Stereo hoparlörler bulunuyor. Cihazın 64 ve 128 GB depolama alına sahip versiyonunda 4 GB RAM, 256 ve 512 GB depolama alanına sahip versiyonunda ise 8 GB RAM bulunuyor. Ayrıca Surface Pro 3, 9 saat üzerinde kullanım süresi sunuyor.

Not almak için ideal

Not alma yeteneklerini geliştirilen Surface Pro 3 ile birlikte gelen 256 noktalık baskı hassasiyetine sahip, tamamen dijital kalem ile cihaz tam bir not defteri haline geliyor. Microsoft'un OneNote'u kaleme entegre etmesinin bunun sinyali olduğunu söylemek mümkün. Surface Pro 3'ün üstündeki bir butona bastığınızda, cihaz kapalı konumda bile olsa OneNote açılıyor. Notlarınızı alıp aynı butona tekrar bastığınızda ise aldığınız notlar buluta kaydoluyor ve daha sonra istediğiniz cihazdan erişilebiliyor.

Yeni aksesuarlar

Microsoft Surface Pro 3 için yeni aksesuarlar da duyurdu. Bu aksesuarlar arasında bir masaüstü istasyonu ve kapak klavyesi de mevcut. Yeni Surface Pro 3 Type Cover kapak klavyesindeki dokunmatik yüzey yeniden tasarlanarak %68 daha fazla alana kavuşmuş, sürtünme oranı %70 azaltılmış olarak geliyor. Ayrıca yeni kapak klavyesi mıknatıslar sayesinde ekrana yapışıyor ve sonrasında kullandığınız açıya göre ayarlanabiliyor. Surface Pro 3 ile tablet taşınılabilirliğinde dizüstü bilgisayar performansı sunmayı amaçladıklarını söyleyen Panay, "iPad sahiplerinin %96'sı aynı zamanda bir dizüstü bilgisayara sahip" istatistiğini de paylaştı. Microsoft, dijital kalemiyle birlikte mobil köklerini korurken, sunduğu ek klavyeyle de laptop ihtiyacını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Gelişmiş Office ve Photoshop özelliklerini de barındıran Pro 3'ten Microsoft'un beklentisi yüksek. Core i3 işlemcili Surface Pro 3, 799 dolardan satışa çıkacak ve konfigürasyon geliştikçe fiyat da artacak. Surface serisinin yeni ürününün Microsoft'un iddia ettiği gibi laptop'ların yerini alıp almayacağını da zaman gösterecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir