Migros 2,2 milyon atık topladı

Migros Grubu, mağazalarda uygulamaya koyduğu 'Geri dönüşüm Kiosk'ları ile 2 yılda 2,2 milyon atık topladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Migros Grubu, atık maddelerin çevreye geri kazandırılması konusunda mağazalarında uygulamaya koyduğu "Geri Dönüşüm Kiosk"ları ile 2 yılda 2,2 milyon atık topladı.

Migros açıklamasına göre, toplumla paylaştığı projelerin temelinde çevreye duyarlık ilkesini benimseyen Grup, gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşayabilecekleri bir çevre bırakmak adına hayata geçirdiği projeler için zaman ve kaynak aktarmaya devam ediyor.

İlki 2009 yılının Temmuz ayında İstanbul Eltes Migros mağazasında faaliyete geçen Migros Geri Dönüşüm Kiosku, İstanbul'un çeşitli ilçelerinden sonra Ankara, İzmir, Bursa, Edirne, Trabzon, Gaziantep, Isparta, Adana başta olmak üzere Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya 14 farklı ilde 37 mağazaya ulaştı. Çevre bilinci ile hareket eden, Migros Grubu'nun verilerine göre bugüne kadar Migros mağazalarında toplam 2,2 milyon geri dönüştürülebilir atık toplandı. Migros Grubu, geri kazanım ve değerlendirme konularındaki çalışmalara maddi kaynak sağlayarak, doğadaki atıkların dönüştürülmesine öncülük ediyor.

Geri Dönüşüm Kiosku olan Migros mağazalarını ziyaret ederek biriktirmiş oldukları karton/kağıt, plastik, metal, cam atıklarını bu kiosklar yardımıyla ayrıştıran müşteriler hem puan kazanıyor hem de çevre korumaya destek veriyorlar. Bugüne kadar uygulamaya destek veren onbinlerce Migros müşterisi Geri Dönüşüm kiosklarından çevre puan ve bez torba hediyeleri kazandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çevre ve tüketici dostu yaklaşımıyla bir ilke daha imza atan ve 'Doğada Çözünebilen Poşet' uygulamasını hayata geçiren Migros, Bozcaada Belediyesi ile de 'Temiz Bir Doğa İçin El Ele' projesini geliştirdi. Bu yıl 'Her Eve Bir Bez Torba' sloganı ile el ele veren Migros ve Bozcaada Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ilçedeki evlere yüzlerce bez torba dağıtacak.

Migros Grubu, Türkiye'de hızla yaygınlaşan dağıtım merkezleri aracılığıyla, 2010 yılında taze gıdaları mağazalarına doğrudan sevk etmeye başladı. Çeşitli firmalar normalde 1 haftada 150 bin kez ürün bırakırken, bu sistem sayesinde rakam 4.500'e iniyor ve tam 30 kat daha az gidiş-geliş yapılması sağlanarak çevre için verimlilik yaratılıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir