Migros, 6 bin 500 kişiyi daha işe alacak

Genel Müdür Tort, 2 bin civarında çalışanın Şok'larda istihdam edileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Migros Ticaret, bu yıl 6 bin 500 yeni eleman alacak; 2 bini Şok'larda istihdam edilecek.

Temel ihtiyaç kalemlerini yeni ürünlerle artıran Şok'ta başlatılan kuruşlu alışveriş dönemi, Feriköy'de mağazanın bulunduğu Ortanca sokakta vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı.

Migros Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özgür Tort, 2009 yılını 62 ilde 980 Şok mağazası ile kapattıklarını, 2010'un ilk aylarında açılan mağazalarla bin 061 Şok marketiyle hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek, toplam 351 mağaza açtıklarını ve bunların 272'sinin Anadolu'da olduğunu bildirdi.

350 yeni Şok mağazası yolda

Şok'ta 2009 yılında ciroda yüzde 32'lik büyüme gerçekleştirdiklerini, bu yıl da benzer bir ciro artışı beklediklerini belirten Tort, 2010'da Şok olarak faaliyet gösterdikleri il sayısını 68'e çıkaracaklarını, bu yılın sonuna kadar Erzincan, Rize, Çankırı, Aksaray, Burdur ve Elazığ'da da faaliyet göstermeyi planladıklarını ifade etti.

Anadolu'da büyümeye hız verdiklerini ve 350 yeni Şok mağazası açmayı hedeflediklerini kaydeden Tort, "Migros Ticaret olarak tüm formatlarımız için 2010'da toplam 6.500 yeni istihdam hedefliyoruz. Bu rakamın 2.000 civarındaki kısmını Şok'larda istihdam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl haftada 8 mağaza açmıştık. Tüm formatlarımız bazında geçtiğimiz yıldan daha fazla bir büyüme planlıyoruz. Bu yıl Migros Ticaret olarak toplam 260 Milyon lira yatırım öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

2010'da geçen yıldan daha fazla mağaza açma hedefleri bulunduğunun altını çizen Tort, Migros Ticaret'in tüm formatlarında ciro büyümesi olduğunu, ancak Şok'un büyümesinin diğer formatlardan daha fazla gerçekleştiğini bildirdi.

"Yüksek hacimli satışlar KOBİ'lerimizi geliştirecek"

Ocak ayından bu yana Türkiye'nin her tarafında üretim yapan KOBİ'lerle işbirliği içinde olduklarını anlatan Tort, üç aydır bu üreticilerin yeni ürünlerini ve markalarını raflarına taşıdıklarını kaydetti. Tort, "Böylelikle yüksek hacimde satış yaparken, küçük üreticiyi de cesaretlendirdik ve maliyet avantajını tüketicimize sunduğumuz fiyatlarla ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde KOBİ'lerle yaptığımız işbirliği ilerleyerek ulaşacağımız yüksek hacimli satışlar KOBİ'lerimizi de geliştirecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir