Milas'ta orman yanıyor

Yangına hem havadan, hem karadan müdahale ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına 5 helikopter, 2 uçak, yüzden fazla arazöz ile orman işçisi ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişi müdahale ediyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Milas'ın Hasanlar Köyü mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı. Yangına 5 helikopter, 2 uçak, yüzden fazla arazöz ile orman işçisi ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişi müdahale ediyor.

Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen ve kontrol altına alınamayan yangının, Hasanlar köyüne ulaşmasını önlemek amacıyla arazöz ve orman işçilerinden oluşan 1 kilometre uzunluğunda hat oluşturuldu. Yangına müdahale eden ekipler, alevlerin Hasanlar köyüne ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Hasanlar köyündeki bazı zeytinlik alanların zarar görmesi üzerine, vatandaşlar, ekiplerin önce ormanlık alana müdahale etmesine tepki gösterdi.

Marmaris'te de orman yangını çıktı

Marmaris'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Çetibeli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına 2 uçak, 4 helikopter, 25 arazöz ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor. 

Yangın nedeniyle oluşan dumanlar ise, kent merkezinden de görülebiliyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir