‘MİLGEM ihalesiyle devlete 300 milyon euro kazandırdık’

IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, MİLGEM ihalesiyle devlete 300 milyon euro para kazandırdıklarını öne sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - ‘’Arama Konferansı’’na katılmak üzere Antalya’ya gelen Kalkavan yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arasında MİLGEM ve başka ihalelerle ilgili ortaya atılan konuşma tapeleri hakkında bilgi verdi. Başbakan ile arasında geçen ses tapelerinde iki ihalenin karıştırıldığını belirten Kalkavan, “Bu konuşmaların öncesi vardır. İki proje ayrıdır. Başbakan kendisi bizim şikayetimiz olmadan bir şey yapmamıştır. Nisandan 3 ay önce ocak ayında şikayet yapılmıştır. Bu ihale ile 300 milyonluk euro devlete para kazandırılmıştır. Bu da Başbakan sayesinde olmuştur” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın kendisine başka yönlendirmeleri olup olmadığı şeklinde yöneltilen soru üzerine Kalkavan, “Başbakanın başka yönlendirmeleri olmadı. Zaten devletle fazla iş yapan şirket olmadık. Rizespor Başkanı olmamdan dolayı Sayın Başbakan'la çok görüşmem olmuştur. Rize’de de yaptığımız bir çok sosyal işler var. İnsanlar yüzeysel değil derin düşünmeyi becerebilmeli. Bu kamuoyuna böyle yansıtılıyorsa, böyle algı yönetimi yaptırılmak isteniyorsa, algı değişikli yaptırılmak isteniyorsa insanlarımız bunu iyi düşünmeli” dedi.

Kalkavan, “TÜRGEV’e para ödediniz mi?” şeklinde yöneltilen soruya da şu karşılığı verdi: ‘’TÜRGEV’le hiç bir ilgimiz yok. Paralarıyla hiç alakamız yok. Ne parasını biliriz ne de alırız.Soruşturma önergeleri de var Mecliste... Öküz altında buzağı aramak buna denir. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir TV kanalında canlı yayında anlatacağım.”

Bu konularda ilginizi çekebilir