”Milli kimliği zedelememeliyiz”

Bahçeli, ülkeyi sıkıntılara sokabilecek siyasi üsluptan, gerilimden, çatışma, kavga, kamplaşma ve cepheleşmeden uzak durulması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BAHÇE - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülke sorunlarının demokrasi içerisinde çözülmesinde fayda olduğunu belirterek, "bin yıllık kardeşliğin oluşturduğu milli bir kimliğiz. Bu kimliğin zedelenmemesi için cepheleşmeden, kamplaşmadan ve ayrımcılıktan çok uzak durmalıyız" dedi.

Bahçeli, seçim çalışmaları için geldiği Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, ilk olarak şehitliği ziyaret etti. Şehit polis ve askerlerin mezarlarına karanfil bırakan Bahçeli, burada, geçen yıl ABD'nin İstanbul Konsolosluğuna yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve yine geçen yıl Bingöl'de şehit düşen piyade onbaşı Halil Güneş'in aileleriyle görüştü.

Daha sonra Bahçe Belediyesine geçen Bahçeli, burada belediyenin çalışmaları hakkında başkan Murat Altundiş'ten bilgi aldı. Ardından belediye binası önündeki alanda toplanan vatandaşa hitap eden Bahçeli, MHP'nin 40 yıldır Türk siyasi hayatında var olduğunu ve Türkiye'nin her yerinde seçimlere katıldıklarını söyledi.

Bahçeli, Türkiye'de kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısıyla bin yıllık bir kardeşlik ve milli bütünlük içerisinde yaşandığını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz çok büyük bir sıkıntı içerisinde. Bu süreçte birçok konu cepheleşme ve kamplaşma şeklinde geçmektedir. Ülkeyi bir eksenin iki zıt kutbuna bölmek, gruplaştırmak, sosyal yapıları bu yönüyle tahrip etmek doğru değildir. Bu ülkenin insanları birlikte ve bir arada yaşıyoruz. Bin yıllık kardeşliğin oluşturduğu milli bir kimliğiz. Bu kimliğin zedelenmemesi için cepheleşmeden, kamplaşmadan ve ayrımcılıktan çok uzak durmalıyız. Birbirimizi kucaklamalıyız ve tahriklere karşı uyanık olmalıyız.

Ülkemizi çok büyük sıkıntılara sokabilecek olan siyasi üsluptan, gerilimden, çatışma, kavga, kamplaşma ve cepheleşmeden uzak durmalıyız.

Bu anlayış böyle devam ederse bu ülkede huzur kalmaz, bu ülkede barış kalmaz; bu ülkede insanların kardeşçe yaşaması yerine, kardeşlerin çatışması yaşanır. O zaman da siyasi partilerin bir anlamı yoktur. Ülke varsa, millet varsa, milletin huzuru varsa ve barış içinde yaşıyorsa, o zaman siyasi partilerin bir anlamı olur. Ve siyasi partiler ülkeye hizmet sunabilir.

Kavga ve çatışmada projeler değil, başka şeyler konuşur. Böyle olunca da bu ülkeye yazık olur. Bu sebepten dolayı 29 Martta birlik, beraberlik ve bin yıllık kardeşlikle, milli devletin, ulusal üniter yapının ve toprak bütünlüğünün hiçbir şart altında bölünmeye müsaade edilmeyeceği bir anlayışla, seçimlere ve millet iradesine sahip olmak lazım."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından belediyenin 5 yılda yaptığı hizmetler için oluşturulan platformda toplu açılış kurdelesini kesti.