Milliler için kader günü

(A) Milli Futbol Takımı,bugün Avrupa Elemeleri'nde 5. Grup'ta Bosna Hersek ile kader maçına çıkacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ZENİCA - (A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5. Grup'ta bugün deplasmanda Bosna Hersek ile kader maçına çıkacak.

Grubunda yaptığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 de yenilgi alarak 11 puan toplayan ve 3. sırada bulunan Türkiye, 15 puanla 2. sırada yer alan Bosna Hersek ile bugün yapacağı maçla, gruptaki durumunu ve Dünya Kupası'na gidip gitmeme iddiasını belirleyecek.

(A) Milli Takımı'nın  Bilino Polje Stadı'nda yapılacak maçı kazanması halinde Bosna Hersek ile puan farkı 1'e inecek ve Türkiye, iddiasını kalan iki maça taşıyacak.

Bosna Hersek karşısında alınacak beraberlik sonrası ise (A) Milli Takım, kalan iki maçı kazanıp, rakibinin de yapacağı iki karşılaşmadan mağlup ayrılmasını bekleyecek.

Yenilgi umutları bitirecek

Türkiye, Bosna Hersek'e yenilirse Dünya Kupası'na gitme umutlarını sonlandırmış olacak.

Bosna Hersek, Türkiye karşısında galip geldiği takdirde puan farkını 7'ye çıkaracak ve kalan iki maçın sonucunu beklemeden millilerin Dünya Kupası'na katılma umudunu sona erdirecek.

Bu arada bugünkü karşılaşmanın ardından Türkiye, 10 Ekim'de deplasmanda Belçika, 14 Ekim'de de sahasında Ermenistan ile karşılaşacak.

Bosna Hersek ise 10 Ekim'de deplasmanda Estonya, 14 Ekim'de ise grup lideri İspanya ile sahasında karşılaşarak grup maçlarını tamamlayacak.

Öte yandan, (A) Milli Takım'da zorlu Bosna Hersek maçı öncesi Nihat Kahveci'nin sakatlığı bulunuyor.

Nihat'ın oynayıp oynamayacağının henüz netlik kazanmadı.

4 oyuncu kart sınırında

Türkiye'nin Bosna Hersek ile yapacağı karşılaşma öncesi 4 oyuncu kart sınırında bulunuyor.

Millilerde daha önce sarı kart gören oyunculardan Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Gönül, yarınki mücadelede de kart gördükleri takdirde 10 Ekim tarihinde deplasmanda Belçika ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Muhtemel 11

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, zorlu Bosna Hersek maçı öncesi kadro konusunda arayışlarını sürdürüyor.

Terim, pazartesi günkü antrenmandaki taktik maçta önce ikili forveti, daha sonra tek forvetli bir anlayışı denedi.

Sakat oyuncuların olması nedeniyle kadro kurmakta zaman zaman sıkıntı yaşayan Fatih Terim'in yarınki maça Volkan, Gökhan Gönül, Önder, Servet, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Emre, Arda, Tuncay, Semih ve Sercan muhtemel 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor.

Terim: Zor maçları iyi oynuyoruz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta bugün Bosna Hersek ile yapılacak maçla ilgili, avantajın, Bosna Hersek'te olduğunu, ancak kendilerinin de zor maçları iyi oynadıklarını herkesin bildiğini söyledi.

Terim, Bilino Polje Stadı'nda bugünkü antrenman öncesi düzenlediği basın toplantısında, rakiplerini yenseler de 1 puan onların önünde olacaklarını belirterek, "Kendi sahalarında, kendi seyircileri önünde oynuyorlar. Her türlü avantaj onlarda. Kazanırlarsa tamamen play-off hakkını kazanıyorlar" dedi.

Blazevic: Üzülen taraf biz olmayacağız

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta bugün Türkiye'yi konuk edecek Bosna Hersek'in teknik direktörü Miroslav Blazevic, bugünkü maç sonrası birilerinin üzüleceğini, ama üzülen tarafın kendileri olmayacağını söyledi.

Özellikle ilk yarıda işi bitirmek istediklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Çünkü Türkiye ikinci yarıda patlama yapan bir takım. 4 puanlık avantaja güvenmiyoruz. Bu nedenle her türlü önlemi aldık. Hesaplarımızı iyi yaptık" diye konuştu.