Mimarsinan OSB gelecekten umutlu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ / Kayseri  Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 milyon lira harcanarak altyapı yatırımları önemli öllçüde tamamlandı. Geleceğin cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen bölgemizde 5 yıl sonra 25 bin civarında kişinin çalışacağını öngörüyoruz. 1998 yılında kurulan ve altyapı çalışmalarına 2004 yılı sonu itibarı ile başlanan Mimarsinan OSB'de bugün 41 tesis üretim yapıyor. Bölgenin 219 parselinde proje çalışmaları devam ederken 57 parsel ise yatırımcı bekliyor. 2010 yılı sonunda bölgede üretime geçen firma sayısının 100'ü aşmasını bekliyoruz.

İşletmeye açılan yeni tesisler ihracat ağırlıklı üretim hedefliyor. Kurulan ve kurulacak  olan tesislerin büyük bir bölümünü mobilya, tekstil, madeni eşya, çelik eşya, paketleme ve ambalaj ürünleri ile inşaat malzemeleri üretimi yapacak. Bölgeye gıdacılardan da yoğun talep var. Kayseri Toptancılar Sitesi'nde faaliyet gösteren gıdacılar sanayiye yakın olmak ve üretime geçmek için Mimarsinan OSB'yi tercih ediyor. Gıdacıların bölgede lokomotif görevini üstleneceğine  inanıyoruz. Toptan Gıdacılar sitesi inşaatı hızla devam etmekte olup, ekim ayı içerisinde 20 dolayında fabrikanın toplu açılışını birlikte yapacağız. Bölgemizin Malatya karayolu üzerinde ve  Kayseri şehir merkezine 12 kilometre mesafede olması bir çok sektör tarafından tercih nedeni oluyor.

Gelecekten umutluyuz. Bugüne kadar yaşanan birçok zorluğu aşarak buralara geldik. 322 parselde hareketlilik var. İnanıyorum ki bu yıl sonuna kadar 100 parselde üretime geçilmiş olunacak. Ve inanıyorum ki 100 dolayında parselde de inşaat devam ediyor olacak. Halen yatırımcı bekleyen 57 parselimizin de bir kısmının tahsisini gerçekleştireceğiz.Bunun yanı sıra bölge girişine modern görünümlü bir benzinlik ve sosyal tesis için ayırdığımız alanlarımızın da ihalesini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Batıyı doğuya bağlayan Malatya yolu üzerinde kurulan bu modern tesisler bölgemizin de vitrini olmakla beraber hem gıda üretici firmaların hem de diğer firmaların gelişmesini olumlu yönde etkileyecek.

Bölgede yapılaşma son derece hızlı. Böenin altyapı sorunu önemli ölçüde çözümlendi. Mimarsinan OSB 6 milyon metrekarelik alana kurulu. Bu alanın 4.2 milyon metrekaresi sanayi parseli olarak düzenlendi. 1.8 milyon metrekarelik bölüm ise yol, park alanları, spor, sosyal tesisler ve akaryakıt istasyonu için ayrıldı. Hızla sanayileşen bölgede elektrik, su ve yol gibi çalışmalar önemli ölçüde tamamlandı. Telekom altyapısı 1 ay içinde tamamlanacak olup, kanalizasyon ve doğalgaz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Son yıllarda yaşanan ekonomik durgunluklara, dünyada yaşanan sıkıntılara rağmen bölge hızla büyüyor. Bölgenin gelecekte önemli bir sanayi merkezi olacağına inancımız yüksek. Bölgede alt yapı çalışmalarına bugüne kadar 35 milyon lira harcandı. Altyapı çalışmalarında önemli başarılar elde edildi. Elektrik, su ve haberleşmede son noktaya gelinmiş olup bölgeye doğal gazın gelmesi ile ilgili çalışmalarda hızlandırıldı. 2007 yılında enerji dağıtım lisansını alan bölge müdürlüğümüz sanayicimize ucuz ve kaliteli enerji sunmakta. Bölgede oluşturulan ve ülke genelinde örnek olan SCADA sistemi sanayicimize büyük kolaylıklar sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir