Minik öğrenciler için zil çaldı

Bakan Çubukçu, İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde Ümitköy'deki Göktürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bugün 1 milyon 307 bin öğrencinin birinci sınıfa başlayacağını belirterek, sağlıklı ve mutlu bir nesil yetiştirmek için herkese önemli görevler düştüğünü söyledi.

Çubukçu, İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde Ümitköy'deki Göktürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Çubukçu, açılışta yaptığı konuşmada, bugün 1 milyon 307 bin öğrencinin birinci sınıfa başlayacağını anımsattı. Okula başlamanın çocukların hayatının dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Çubukçu, öğrencilere ''Bu döneminizde ömür boyu sevgi ve saygıyla hatırlayacağınız öğretmenleriniz ve çok seveceğiniz arkadaşlarınız olacak. Okulda, hem yeni şeyler öğrenecek hem de çok eğlenceli zaman geçireceksiniz. Sizlerin ileride mesleklerinizi elinize alıp hayatta başarılı ve mutlu olduğunuzu görmek bizim en büyük arzumuz, size her zaman güvendiğimizi bilmenizi isterim'' diye seslendi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Bakan Çubukçu, öğretmenlere çocukların okula uyum sağlamasında önemli görevler düştüğünü, öğrencilerin okulu sevmesinin başarıyı artıracağını vurguladı. Çubukçu, öğretmenlere, öğrencilerle ilgili ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında sabırlı olmaları ve çocuklara sevgilerini göstermeleri tavsiyesinde bulundu.

Birinci sınıf öğrencilerinin okula uyumu için 2006 yılından bu yana 'Uyum Programı' gerçekleştirdiklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, program sayesinde ilk hafta anne-babaların da okula gelebildiğini hatırlattı.