Mısır yağı ile Türkiye'nin en büyükleri arasına girdi

Elita Gıda, önümüzdeki yıl Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde ilk 400'e yükselmeyi amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didem AKIN AKÇAY

ADANA - İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2010 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine bu yıl ilk kez 471'inci sıradan giren Elita Gıda, önümüzdeki yıl listede ilk 400'e yükselmeyi, halen  54 ülkeye yaptığı ihracatı da 70 ülkeye çıkarmayı amaçlıyor. Çukurova Bölgesi'ni pamuktan sonra 'mısır ambarına' dönüştüren Sunar Grup firmalarından Elita Gıda'nın faaliyete geçeli henüz 3 yıl olmasına rağmen başarı grafiğini hızla yükselttiğini belirten Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, ulusal pazarda 'mısır yağı' denilince akla ilk gelen marka olma hedefiyle markalaşma çalışmalarını da aralıksız sürdüreceklerini aktardı. 

Elita Gıda'nın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 132 milyon TL'nin üzerinde  üretimden net satış cirosu ve başarılı performansıyla Türkiye'nin sanayi devleri arasında yerini aldığına değinen Çomu, "Yurtiçinde belirlediğimiz hedeflerin yanında yurtdışında da marka etkinliğimizi artırmaya yönelik durmadan çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Mısır yağı ihracatının dörtte birini tek başına yapıyor

Elita Gıda üretim tesislerinin, Türkiye'nin en büyük tarımsal üretim alanlarından Çukurova Bölgesi'nde yer aldığını hatırlatan  Çomu; mısır yağının yanı sıra ayçiçeği, soya ve kanola yağını da yağlı tohumdan işleyebilen, Türkiye'nin bu alandaki en modern tesislerine sahip şirketlerinden biri konumunda bulunduklarını dile getirdi. 2009 yılında başlattıkları ihracat hamlesinde de büyük başarılar elde ettiklerine değinen Çomu; bugün üç kıtadan 56 ülkeye ihracat yapan şirketin önümüzdeki yıl 70 ülkeye 40 milyon dolar civarında ihracat hedefi bulunduğunu bildirdi.

"Elita Gıda, mısır yağı ihracatında Türkiye mısır yağı ihracatının dörtte birini tek başına yaparak bu alandaki liderliği elinde bulunduruyor" diyen Çomu, "Avrupa'dan Ortadoğu'ya 56 ülkede önemli oranda pay sahibi olduk. Yurtiçinde de, pazara yayılmış 62 distribütörle tüketicilere hizmet sunuyoruz" diye konuştu.

Bitkisel sıvı yağ üreticisi bir grup olarak, endüstriyel margarin üretimi de yaptıklarını belirten Çomu, "Günümüzde endüstriyel margarin tüketimi de önemli miktarlarda arttı. Bu pazarın hacmi yaklaşık 1,5 milyar dolar civarında. Yıllık 600 bin tondan fazla üretimin yapıldığı, yaklaşık 100 bin ton da ihracatın gerçekleştirildiği margarin pazarında, yeni yatırımlarımızı devreye alarak bu sektörde de önemli bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Sunar Profesyonel markalı ürünlerimizle, yıllık 360 bin ton üretim gerçekleşen ev dışı tüketime yönelik margarin pazarından yüzde 5 oranında pay almayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

2. Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi'nde Sunar Grup'un bitkisel sıvı yağ kategorisinde "En Güvenilir Marka" ödülüne layık görüldüğünü bildiren Hüseyin Çomu, "Tasarladığımız yağ şişesi ile de TSE 'Altın Ambalaj' ödülüne layık görüldük" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir