M.I.T. EF 'İş Planı Yarışması' düzenleyecek

M.I.T. Enterprise Forum'un Türkiye temsilciliği faaliyete geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Massachusetts Institute of Technology öncülüğünde kurulan M.I.T. Enterprise Forum'un (M.I.T. EF), Türkiye temsilciliği faaliyete geçti.

M.I.T. Enterprise Forum Türkiye'nin Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan M.I.T. Enterprise Forum Global Başkanı Richard Kivel, Türkiye'nin, M.I.T. EF gibi bir organizasyonu kurmak için çok uygun bir ülke olduğunu belirtti.

Teknoloji ve girişimcilik temellerinden yola çıkan M.I.T. EF'nin bilgi paylaşımı, zenginlik yaratma, küresel düzeyde faaliyette bulunma, inovasyon gibi hedefleri bulunduğunu söyleyen Kivel, 22'si ABD'de olmak üzere şu anda aralarında Rusya, İspanya, Singapur gibi ülkelerin de bulunduğu 30 temsilciliğe sahip olduklarını kaydetti.

Kivel, böylece sürekli genişleyen bir iş ağı oluşturulduğunu ve ülkesindeki temsilcilikte aktif olarak yer alan girişimcilerin, küresel bir ağ üzerinden girişimci ve yüksek motivasyona sahip kişilerle bir araya gelebileceğini anlattı.

M.I.T. EF Türkiye'nin, şirketler için geleceğin katalizörü olabileceğini, girişimcilere ağ kurma, iş planı yapma gibi konularda önemli katkıda bulunacağını söyleyen Kivel, vizyonlarını, "girişimcilik değerlerini dünya çapında teşvik etmek" olarak tanımladı.

Kivel, halihazırdaki 30 şubenin 900 gönüllü tarafından yürütüldüğünü, geçen yıl 400 üzerinde etkinlik gerçekleştirildiğini ve tüm dünyadaki katılımcı sayısının 88 bin düzeyinde bulunduğunu belirtti.

M.I.T. Enterprise Forum Türkiye Başkanı Gülsün Bozkurt da tamamen gönüllülük esasına dayanan M.I.T. EF'nin Türkiye'deki yapılanmasıyla birlikte ülkedeki fark yaratan genç girişimcileri destekleme şansına sahip olduklarını bildirdi.

Bozkurt, ilk olarak Toyota Türkiye işbirliğiyle bir iş planı yarışması organize edildiğini, Turkcell'le de girişimci atölyeleri, konferanslar düzenleneceğini ifade etti.

İş Planı Yarışması

Derneğin yönetim kurulunda yer alan, Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez ise başvuruları bugün itibariyle başlayan "M.I.T. Türkiye Business Plan Competition" (İş Planı Yarışması) hakkında bilgi verdi.

Buna göre her yıl düzenlenecek yarışma 3 kademe ve 7 aylık bir süreci içerecek. İlk aşamada online başvurular kabul edilecek. 1 Şubat 2011 tarihine kadar sürecek başvuru sürecinin ardından 1 Mart 2011'De 30 iş planı seçilerek bunların sahiplerinin şirket kurmaları istenecek. 24 Mayıs 2011 tarihinde ise ilk üç açıklanarak, birinciye 50 bin dolar, ikinciye 15 bin dolar ve üçüncüye 5 bin dolar ödül verilecek.

Bu süreç boyunca adaylara danışmanlık hizmetleri sağlanacağını ifade eden Hiçsönmez, "Amacımız ham fikirleri şirketleştirme aşamasına getirerek, bu aşamada başarılı olanları yatırımcılarla buluşturmak. Türkiye'den uluslararası arenada başarılı olacak şirketleri ayağa kaldırmayı, yatırımcıların karşısına çıkıp hayallerini anlatmalarını sağlamayı istiyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir