MİT Müsteşarı Taner için 'takipsizlik' kararı

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Emre Taner hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) incelemeyle ilgili MİT Müsteşarı Emre Taner hakkındaki suç duyurusu üzerine yürüttüğü soruşturmada, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Müsteşarı Taner hakkında yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, 5 Şubat 2010 tarihinde, Başbakanlıktan soruşturma izni talep etti. Başbakanlık ise Taner için soruşturma izni vermedi.

Başsavcılık, bunun üzerine Emre Taner hakkında, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, TİB'deki ikinci inceleme öncesinde "emir ve talimat içeren isteklerde bulunularak, yargı görevini yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçları işlendiği iddiasıyla MİT Müsteşarı Emre Taner hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, bazı MİT görevlilerinin, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesini ziyaret ederek, TİB'de yapılacak ikinci inceleme ile ilgili bilgi aldıkları belirtilmişti.

"MİT görevlilerine yeterli açıklama yapılmasına" rağmen, mahkemeye 14 Kasımda MİT Müsteşarlığından yazı gönderildiği ifade edilen dilekçede, "yazıda, MİT'in görev ve yetkilerinden bahsedildikten sonra, TİB'deki hard disklerde yer alan müsteşarlık kayıtlarına bilirkişilerin erişiminin engellenmesi, yapılacak tespit ve keşif sırasında müsteşarlık görevlilerinin de yer alması, TİB'de bulunan müsteşarlık kayıt bilgi ve belgelerinin başkanlıktan çıkarılmasının engellenmesi gibi taleplerde bulunulduğu" anlatılmıştı.

"Emir ve talimat içeren isteklerde bulunulduğu" savunulan dilekçede, bu durumun, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve delil toplama işlemini gerçekleştirecek Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin üzerinde "baskı oluşturmaya yönelik olduğu" öne sürülmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir