MNG Kargo'nun atık poşetleri okula dönüşüyor

MNG Kargo'nun bir süre önce başlattığı atık poşetlere yönelik projeyle Bitlis'te bir okul tamamlanarak hizmete açıldı şimdi de Van Erciş'te ikinci okulun yapımı sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ORDU - MNG Kargo Karadeniz Bölge Müdürü Erdal Yıldırım, ''Bir süre önce başlattığımız atık poşetlere yönelik projeyle Bitlis'te bir okulu tamamlayarak hizmete açtık, şimdi de Van Erciş'te ikinci okulun yapımını sürdürüyoruz'' dedi.
 
Yıldırım, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, kurumun çalışmaları ve projeleriyle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.
 
MNG Kargo tarafından atık poşetlerle ilgili proje yapıldığını anlatan Yıldırım, ''Bir süre önce başlattığımız atık poşetlere yönelik projeyle Bitlis'te bir okulu tamamlayarak hizmete açtık, şimdi de Van Erciş'te ikinci okulun yapımını sürdürüyoruz'' diye konuştu.
Projenin her kesimden olumlu tepki aldığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Kargo sektöründe dosya dediğimiz evrak bazındaki gönderiler genelde naylon poşetlerle taşınır. Bilindiği üzere naylon poşetlerin doğada yok olması çok uzun süre alıyor. Bizim bu projede çıkış noktamız da buydu. Yoğun olarak poşetlerle dosya giden tüm kurum ve kuruluşlara atık poşet kutuları bıraktık. Zaman içerisinde belli periyotlarda bunları topladık, sonrasında ise geri dönüşüm için bunların ilgili yerlere satışlarını gerçekleştirdik. Daha sonra elde edilen gelirlerle de ilk olarak Bitlis'te bir ilköğretim okulu yapıldı. Bu okul tamamen faaliyette. Şimdi bir okul da Van Erciş'te yapılıyor. MNG olarak bu projenin her alanda çok faydasının olduğunu düşünüyoruz.''
Yıldırım, atık poşet projesiyle Avrupa'da Türkiye adına yarışmaya girdiklerini de sözlerine ekledi.