Modanın kalbi İstanbul'da atacak

Istanbul Fashion Week, 25-28 Ağustos tarihleri arasında İTÜ Taşkışla Binası'nda gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da bir hafta boyunca moda rüzgarları estirecek olan İstanbul Moda Haftası (Istanbul Fashion Week-IFW), 25-28 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla Binası'nda gerçekleştirilecek.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) organizasyonu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteği, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) işbirliği ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan İstanbul Moda Haftası ile modanın kalbi, Avrupa'nın kültür başkenti İstanbul'da atacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri içerisinde de yer alan İstanbul Moda Haftası'yla ilgili İstanbul Moda Akademisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türk moda endüstrisinin yıldızını parlatacak bir dönüşümün, bu yıl üçüncüsünün gerçekleşeceğini belirterek, İstanbul'u Londra, Milano, Paris ve New York gibi moda başkentleri arasına sokmak hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

IFW'nin Türkiye'nin yıldızını parlatacağını ve Türk moda endüstrisini bir başka segmente sokacağını ifade eden Tanrıverdi, "İstanbul'u 2023 yılına kadar dünya moda başkentleri arasına sokacak hamleleri birlikte yapacağız, Dünyada moda haftalarının startını İstanbul'dan veriyoruz" diye konuştu.

Tanrıverdi, IFW'nin geçen yılki yüzünün Meg Ryan olduğunu hatırlatarak, bu yıl kimin olacağına ilişkin çalışmaların devam ettiğini, ayrıca defilelerde uluslararası modellerin de yer alacağını söyledi.  

BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz sektörde 2023 yılında 60 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı istediklerini belirterek, IFW'in de bu amaca ulaşmak için atılmış önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı Bahar Korçan, IFW dahilinde 13 tasarımcının bireysel defilesinin yanı sıra ikisi karma defile olmak üzere hafta boyunca toplamda 24 defilenin yer alacağını bildirdi. Korçan, bireysel defile düzenleyecek tasarımcılar arasında, Bora Aksu, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, Mehtap Elaidi, Deniz Mercan, Atıl Kutoğlu ve Günseli Tekay gibi moda dünyasının yakından tanıdığı isimlerin bulunduğunu belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir