Mor Sertifikalı öğretmenler çoğalıyor

Sabancı Center'da düzenlenen ders ile açılan programda bu yıl 54 öğretmen daha eğitim alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İçişleri Bakanlığı, Türkiye'deki tüm Birleşmiş Milletler kuruluşları ve Sabancı Vakfı ortaklığıyla 2006 yılında uygulanmaya başlanan Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında Sabancı Üniversitesi tarafından yürütülen 'Mor Sertifika Programı', bugün Sabancı Center'da düzenlenen ders ile açıldı.

Sabancı Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre programda, İzmir, Kars, Nevşehir, Trabzon, Şanlıurfa ve Van'dan gelen öğretmenlerin yanı sıra altısı Sabancı Vakfının İstanbul'daki kalıcı eser okullarından olmak üzere toplam 54 lise öğretmeninin toplumsal cinsiyet konusunda eğitim alacak. Eğitimler tamamlandığında Mor Sertifika programı kapsamında ulaşılan öğretmen sayısının bin 553'e yükselmiş olacak.

Açıklamaya göre, Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Mor Sertifikalı öğretmenler toplumsal cinsiyet sorununa daha duyarlılar ve konuyu öğrencilerine daha bilinçli bir şekilde aktarıyorlar. Ayrıca, çarpan etkisiyle binlerce öğrenci ve velisi de bu konuda bilinçlendiriliyor.

Öğretmenlerimiz de bunun farkında olduğu için koşarak Mor Sertifika Programına geliyorlar. Mor Sertifika eğitimi alan öğretmenlerin okullarındaki yöneticiler için de Yönetici Geliştirme Programlarını hayata geçiriyoruz. Böylece, yöneticiler ile öğretmenlerin aynı ortak paydada buluşarak, her yönden daha donanımlı gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunabilecekler."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir