Morgan Stanley büyüme tahminini aşağıya çekti

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, bu yıla ve gelecek yıla ilişkin küresel büyüme tahminini 3,9'a düşürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Avrupa'nın borç krizinin çözümünde kararlı adımlar atılmaması ve ABD ile Euro Bölgesi'nin ''resesyona tehlikeli biçimde yakın'' olmasını gerekçe göstererek, bu yıla ve gelecek yıla ilişkin küresel büyüme tahminini aşağıya çekti.

Morgan Stanley, daha önce yüzde 4,2 olarak açıkladığı bu yıla ilişkin büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'a, yüzde 4,5 olarak açıkladığı 2012 yılı büyüme tahminini ise yüzde 3,8'e indirdi.

ABD ve Avrupa'nın resesyona çok yaklaştığı uyarısında bulunan ABD'li yatırım bankası, gelişmiş ekonomilerin gayri safi yurtiçi hasılalarının, 2011 ve 2012 yılında yüzde 1,5 oranında büyüyeceğini tahmin etti. Morgan Stanley, Avrupa ekonomisinin bu yıl için büyüme öngörüsünü yüzde 2'den yüzde 1,7'ye, 2012 yılı için yüzde 1,2'den yüzde 0,5'e indirdi.

Morgan Stanley, geçen yıl yüzde 7,8 oranında büyüyen gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl ise yüzde 6,4 oranında büyüyeceğini tahmin etti.

Banka ayrıca, Avrupa başta olmak üzere politikalardaki hatalar ve bölgedeki borç krizine ilişkin kararlı adımlar atılmaması ile ABD'de borç tavanının yükseltilmesi sırasındaki anlaşmazlıkların finansal piyasaları doğrudan etkileyerek, tüketici ve iş dünyası güvenine zarar verdiğine işaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir