Müdafi ve vekil ödemeleri yeniden belirlendi

Müdafi ve vekillere soruşturma evresinde takip edilen işler için 160 lira, sulh ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 249 lira ödenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ceza Mahkemesi Kanunu gereğince soruşturma ve kovuşturma makamlarının talebi üzerine görevlendirilen müdafi ve vekillere, 2011 yılında yapılacak ödemelere ilişkin tarife Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, müdafi ve vekillere "soruşturma evresinde takip edilen işler için 160 lira, sulh ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 249 lira, asliye ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 274 TL, ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 498 lira" ödenecek.

Müdafi ve vekiller, çocuk mahkemelerinde takip ettikleri her dava için 274 lira, çocuk ağır ceza mahkemelerinde ise 498 lira alacaklar.

Yeni yılda müdafi ve vekillere, askeri mahkemeler ile icra ceza ve fikri ve sınai haklar ceza mahkemesi gibi mahkemelerde takip edilen davalar için 274 lira ödenecek.

1 Ocak 2011'den itibaren bölge adliye mahkemelerinde görülen duruşmalı davalar için 498 lira, Yargıtayda görülen duruşmalı davalar için ise 558 lira ödeme yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir