Mudurnu, 300 milyon lira ciro hedefliyor

Daştan, tesislerde günde 150 bin kesim yapmayı ve ikinci bir tesis kurarak büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mudurnu Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, bir yılda yüzde 50 büyüme planlayan Mudurnu Piliç'in 2010 yılında 4 milyon dolar ihracat, 300 milyon lira ciro gerçekleştirmeyi hedeflediğini bildirdi.

Mudurnu Tavukçuluk tesislerinde üretimin bir yıl aradan sonra yeniden başlamasının ardından yazılı bir açıklama yapan Daştan, tesislerde günde 150 bin kesim yapmayı ve ikinci bir tesis kurarak büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yeni tesislerle bir yılda yüzde 50 büyümeyi ve yüzde 5 olan pazar payını yüzde 7'ye çıkarmayı amaçladıklarını kaydeden Daştan, Mudurnu tavukçuluk tesislerinin satın alımı konusunda Kılıç Deniz Ürünleri ile geçen yılın nisan ayında el sıkıştıklarını belirtti.

Daştan, "1 yıldan kısa bir sürede tüm altyapıyı elden geçirdik, eksikleri giderdik. Tüm makineleri A'dan Z'ye yeniledik. Yenileme ve iyileştirmeye 6 milyon lira harcadık. 12 Nisan'da da deneme kesimi yaparak tesisi yeniden devreye aldık" ifadelerini kullandı.

Pak Tavuk olarak 2007 yılında Mudurnu Piliç'in isim hakkını aldıklarını, artık tesislerinin de sahibi olduklarını anlatan Zuhal Daştan, 2010 yılında 4 milyon dolar ihracat, 300 milyon lira ciro gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

900 kişiyi istihdam edecek

Tavukçuluk tesislerinin işsizlik sorunu yaşanan Mudurnu ilçesi için de önemine işaret eden Daştan, "Üretime 185 işçiyle başladık ve bu sayıyı iki haftada 240'a çıkardık. Birkaç ay sonra ileri işlenmiş ürünleri imal etmeye başladığımızda 350 kişiye ulaşmayı planlıyoruz. 2011'de 2 vardiya ile çalışmak istiyoruz. Hedefimiz kademeli olarak 550 doğrudan, 350 dolaylı olmak üzere toplam 900 kişiye iş imkanı sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

Tesislerin günlük 150 bin, yıllık 45 milyon adet kesim kapasitesi bulunduğunu ifade eden Daştan, bu yıl yarım kapasite ile çalışmayı planladıklarını, halihazırda günde 50 bin kesim yaptıklarını ve bir ay içinde günde 60 binlik kesime ulaşacaklarını belirtti. Daştan, personeli ve makineleri uyum halinde çalıştırmaya soktuktan sonra tam kapasiteye geçeceklerini, günde 150 bin adede ulaşınca 200 bin metre karelik arazide ikinci bir kesimhane kurarak büyüyeceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir