Müezzinoğlu'ndan Yunan doktorlara çağrı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan'ın başardıklarını katlamalı olarak başarmaya başlayan bir Türkiye olduğunu belirterek, Yunanistan'da iş arayan 7 bin doktora kapılarının açık olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müezzinoğlu, İl Özel İdaresi tarafından yapılacak Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.  

Son 10 yılda, "rüyada görülse inanılmayacak" başarıları gerçekleştiren bir millet olduklarını ifade eden Müezzinoğlu, Türk milletinin fıtratında bu tür bir çok başarıya imza atmış bir millet olduğunu dile getirdi.  Müezzinoğlu, ancak birilerinin bazı zamanlarda kapalı kapılar ardında milletin iradesine müdahaleler planlandığını, bazen darbelerle, bazen milli iradeyi idama götürecek tavırlarla, bazen de milli iradeyi yok farz edecek anlayışlarla Türk milletine yanlışlar yapıldığını, zulüm ve haksızlık yapıldığını kaydetti.  

Ancak 11 yıldır AKP iktidarının ne pahasına olursa olsun "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve millet ne derse o olacak" dediğini ifade eden Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak "önce insan, önce sağlık" dediklerini ve bu anlayışın aynı zamanda hem medeniyet hem de devlet anlayışı olduğunu vurguladı.  

Müezzinoğlu, 1994 yılında Küçükçekmece'de ilçe başkanı olarak göreve başladığını hatırlatarak, şöyle devam etti: 

"Bu, Küçükçekmece'nin zenginliklerinin ne şekilde heba edildiğini vatandaşlarımızla paylaşırken iki tane örnek gösteriyorum. Birincisi, 'Yan taraftaki Avcılar'a bir bakın. Avcılar'ın başardığını, Küçükçekmece niye başaramıyor?' diyorduk. Ülkemiz adına da Yunanistan'ı örnek gösteriyorduk. Çok şükür ki, 2002 yılından itibaren, evet Yunanistan'ın başardıklarını katlamalı olarak başarmaya başlayan bir Türkiye var. Yunanistan veya Avrupa artık, 'Türkiye bunu nasıl başardı ?' diye kendisine sormaya başladı. Bugünkü medyaya yansıyan haber, (Yunanistan'ın) 7 bin doktoru yurt dışında iş arıyor. Benim de onlara ihtiyacım var. Yunanistan'ın 7 bin doktoruna kapılarımız açık. Onları bu ülkeye, birikimleriyle bu millete hizmet etmeye davet ediyorum."  

2002 yılında yurt dışına tedavi için giden vatandaşlarının net olmamakla birlikte 100-150 bin kişi arasında olduğunu belirten Müezzinoğlu, ödedikleri paranın asgari 50 bin dolar olduğunu söyledi.  

Müezzinoğlu, "2012 yılı yurt dışından Türkiye'ye tedavi için gelen insan sayısı 480 bin... İnşallah bu seneki rakam 500 binin üzerindeki bir rakama... Bu rakam Türkiye'nin hak ettiği rakam değil. Bu rakam şu anda Türkiye'nin sağlık turizminden alabileceği payın dörtte biri. İnşallah 5 yıl sonra yüzde 50'lere, 10 yıl sonra da yüzde 70'lere taşıyacağız. Üç saatlik yakın mesafedeki 1 milyarlık nüfusa bu ülke sağlık turizmi anlamında hizmet edecek. Çünkü o özgüveni ve tecrübesi olan doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız var. Artık teknolojik alt yapısı olan hastanelerimiz de var. Şimdi sattı diyenlerden bu üç sorunun cevabını bekliyorum. Bu 5 milyon insanımızı karın tokluğuna nereye sattınız? Bu ülkenin büyüttüğü, eğittiği beyinlerimizi dünyanın farklı ülkelerine hangi yönetim anlayışıyla göz yumdunuz ve gönderdiniz? Her yıl 100 binle ifade edilen insanımızın sağlık sorunlarını çözmekteki dinamiklerini koyamamanın anlayışı yönetim anlayışı mıdır? Sabiha Gökçen'i 2 milyar liraya özelleştirdik. Sabiha Gökçen nerede? Yine aynı yerde. İki kilodan fazla toprağını alıp kimsenin bir yere gitmesi mümkün mü? Kapasitesi arttı, vergisi arttı, istihdamı Türkiye'den sağladı. Peki neyi satmış olduk? Milleti istismar edenlere, milleti slogan cümlelerle kandıranlara asla prim vermeyin" diye konuştu.  

"Bu yıl sonuna kadar ihalesine çıkacağımız hastane 99"  

 

[PAGE] 

 

"Bu yıl sonuna kadar ihalesine çıkacağımız hastane 99"  

2002 yılında hastanelerde 110 bin olan yatak kapasitesinin 40 binini, 10 yıl içinde nitelikli hale getirdiklerini aktaran Bakan Müezzinoğlu, hedeflerinin üçte birini gerçekleştirdiklerini belirtti. Müezzinoğlu, 1 ay içinde 2 bin 700 yatak kapasiteli, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin temelini de atacaklarını söyledi.  

Müezzinoğlu, 12 Eylül'de bir kalemde 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin imzasını attıklarını ifade ederek, "Toplam bedel 18 milyar lira. 18 milyara yalnızca sağlıkta ve bir pakette imza atan bir ülke... Şu anda Sağlık Bakanlığı bütçesiyle yaptığımız 136 hastanemiz inşaat halinde. Bu yıl sonuna kadar ihalesine çıkacağımız hastane 99. Bir taraftan kamu özel iş birliğiyle 500 bin yatak kapasitesini önümüzdeki 4 yıl içerisinde bu ülkenin, bu milletin hizmetine sunarken, diğer taraftan önümüzdeki 5 yılda Sağlık Bakanlığı olarak diğer 40 bin kapasitesini de yenileyeceğiz. Biz büyük bir milletiz. Milletine inanan, güvenen bir siyaset anlayışına sahibiz" diye konuştu.  

Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 12 bin 292 metrekare alana yaptırılan merkez, 2 bodrum, zemin kat ve 4 normal kat olmak üzere 7 kattan oluşacak.  

Merkezde, 46 ağız ve diş sağlığı ünitesi, 5 yatak, 2 genel ve 2 lokal ameliyathane, 6 poliklinik, 6 laboratuvar, röntgen bölümü, kütüphane, yemekhane, 104 kişilik konferans salonu ve kapalı otopark yer alacak.  

13 milyon 553 bin liraya mal olacak merkezin, 2015 yılında hizmete girmesi planlanıyor.    

Bu konularda ilginizi çekebilir