Muğla'daki orman yangını kontrol altına alındı

Milas ilçesinde dün çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Sabahın ilk ışıklarıyla yoğunlaştırılan söndürme çalışmaları ancak sonuç verdi ve yangın kontrol altına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde dün başlayan ve gece boyunca devam eden yangın, kontrol altına alındı. 

Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine, Muğla, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine bağlı ekipler ile müdahale edildi. Yangının büyümesi üzerine, İzmir, Manisa, Antalya, Denizli, Kütahya ve Aydın'dan da orman ekipleri bölgeye sevk edildi. 

Sabahın ilk ışıklarıyla 5 uçak ve 7 helikopterin yanı sıra 10 iş makinesi, 60 arazöz ve 200 yangın söndürme işçisi söndürme çalışmalarına katıldı. 

Havadan ve karadan sürdürülen yoğun müdahale sonucu yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı.  

Yangının, Kemerköy Termik Santrali ve 3 siteye ulaşmaması için havadan ve karadan yoğun müdahale yapıldı. Bazı noktalarda alevlerin sahile kadar ulaştığı görüldü. 

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece boyunca devam eden yangına sabahın ilk ışıklarıyla 5 uçak, 7 helikopter, çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle müdahale edildiğini söyledi. 

Dünden beri süren çalışmalar sonunda yangının kontrol altına alındığını belirten Güvençer, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 

Güvençer, yangında yaklaşık 600 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü kaydetti. 

Vali Güvençer, daha sonra yanan alanları gezerek, mahalle sakinleri ve yangın söndürme işçileri ile görüştü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir