Muhalefete ve medyaya seslendi

Erdoğan, YGS iddialarıyla ilgili olarak "Gençlerin hissiyatını istismardan artık elinizi çekin" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YGS Sınavı ile ilgili iddialar konusunda, "CHP ve MHP'ye buradan sesleniyorum; gençlerin üzerinden elinizi çekin. Gençlerin zihnini bulandırmaktan, buradan rant etme fırsatçılığından vazgeçin. Onların yandaş, candaş medyasına da sesleniyorum; gençlerin hissiyatını istismardan artık elinizi çekin" dedi.

Partisinin Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, YGS Sınavıyla ilgili iddialara değindi.

Erdoğan, 2 milyon öğrencinin çok büyük bir umutla ve çok büyük hayallerle YGS Sınavına girdiğini, sınavın ardından birilerinin şifre iddialarını ortaya attığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı başta olmak üzere, fırsatçılar hemen bu iddianın üzerine çullandılar. 'Gençler söz konusu' demediler. 'Gençlerin hayalleri söz konusu' demediler. 'Gençlerin umudu söz konusu demediler ve bu iddiaları anında bir istismara dönüştürdüler. Bir de bunların yandaş medyası var. Gençler üzerinden AK Parti'ye vurmaya çalıştılar.

Günlerdir, yapılan tüm açıklamalara rağmen, iddiaların asılsız olduğunu gösteren tüm delillere rağmen, CHP ve MHP, gençlerin hayalleri üzerinden istismara devam ediyorlar. Bakın, Doğu'da, Güneydoğu'da, 7 yaşındaki okul çocuklarının eline taş verip askere polise karşı kışkırtmak, ilkokul çocuklarını istismar etmek ne kadar çirkinse, 2 milyona yakın gencimizin hissiyatını istismar da o kadar çirkindir.

Şu ana kadar, YGS'de kopya çekildiğine dair tek bir delil ortaya konulmadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, hesaplamayla ve diğer konularla ilgili aksaklıklar varsa, bunların derhal düzeltildiğini, telafi edildiğini ve hiçbir öğrencinin mağdur edilmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"CHP ve MHP'ye buradan sesleniyorum; gençlerin üzerinden elinizi çekin. Gençlerin zihnini bulandırmaktan, buradan rant etme fırsatçılığından vazgeçin. Onların yandaş, candaş medyasına da sesleniyorum; gençlerin hissiyatını istismardan artık elinizi çekin. Sizi çok iyi tanıyorum. Candaş medya, sizi çok iyi tanıyorum. Buradaki aktörleri de çok iyi biliyorum. Hiçbir zaman medya özgürlüğü, basın özgürlüğü ile bunlara kılıf çekemezsiniz. Biz sizinle iktidar olmadık. Biz milletle iktidar olduk, milletle yürüyeceğiz" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir