Muharrem İnce'den, 'ince' detay

CHP Grup Başkanvekili İnce, "Suriye'de muhaliflerin silah kullanması serbest, Türkiye'de muhaliflerin yürümesi yasaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün yapılması planlanan "Cumhuriyet Yürüyüşü" ile "Suriye'de muhaliflerin silah kullanması serbest, Türkiye'de muhaliflerin yürümesi yasaktır" dedi.

İnce, bir grup CHP milletvekili ile " Cumhuriyet Yürüyüşü"ne ilişkin TBMM'nin Dikmen kapısında yaptığı basın açıklamasında 81 ilden yola çıkan otobüslerin engellendiğini öne sürdü.

Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu ve buna inandıklarını dile getiren İnce, "Burada yaşanan bir demokrasi cinayetidir, anayasal bir suçtur. Seyahat özgürlüğünü engellemek anayasal bir suçtur. Bu Yüce Divan'lık bir suçtur. Bugün bunu verenler, yarın bunun hesabını vereceklerdir" diye konuştu.

İnce, şunları kaydetti:

"Şunu göstermiştir ki milletten korkuyor AKP, bu, korkunun bir eseridir. Suriye'de muhaliflerin silah kullanması serbest, Türkiye'de muhaliflerin yürümesi yasaktır. 'Engelleyin genelgesi'ni tanımıyoruz. AKP'nin bu faşist yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz ve onlara sokaklarda, meydanda, parlamentoda pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz."