”Mühendis istihdam zorunluluğunu kaldıran düzenleme esnafı rahatlatacak”

Palandöken, "Yeni yasa ile halk sağlığı açısından tehlike oluşturacak bir durum da ortaya çıkmayacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, küçük gıda işletmelerinde mühendis istihdam zorunluluğunu kaldıran düzenlemenin esnafı rahatlatacağını bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi beklenen, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı Taslağında yer alan ve mikro ölçekli on binlerce esnaf ve sanatkarın mühendis istihdam etme zorunluluğunu kaldıran düzenlenmesinin pek çok problemi ortadan kaldıracağını kaydetti.

Palandöken, "Çırak dahi çalıştıramayan küçük esnaf ve sanatkarımız, mühendisi nasıl çalıştırsın. Keşke esnafımızın imkanı olsa da mühendislerimizi çalıştırabilsek. Ancak bu ekonomik şartlarda böyle bir imkanımız yoktur" dedi.

Söz konusu yasa ile halk sağlığı açısından tehlike oluşturacak bir durumun ortaya çıkmayacağını ifade eden Palandöken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yeni yasa ile halk sağlığı açısından tehlike oluşturacak bir durum da ortaya çıkmayacaktır. Çünkü bir işletmenin ücretini ödediği bir gıda mühendisi tarafından ne kadar objektif denetlediği tartışmalıdır. Kaldı ki; bu işletmelerde çalışan kişiler mesleki eğitimden geçerek ustalık belgesi almış kişilerdir. Tüketici sağlığı öncelikli hedefimiz ise bu hedef ancak devlet tarafından etkin bir şekilde yapılan denetimle sağlanabilir. En önemlisi esnafımız kendi yemediğini müşterisine yedirmez."

Bu konularda ilginizi çekebilir