Mühimmat Aktütün'de değil, Durak'ta bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, mühimmatın bulunduğu yerin Aktütün Karakolu'na 48 km uzaklıkta olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, bir depoda envanter dışı silah, mühimmat ve patlayıcı bulunmasına ilişkin açıklamasında, mühimmatın Durak 1'inci Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı hizmet binası güneyindeki, uzun süredir kullanılmayan ve hurdaların muhafaza edildiği bir depoda bulunduğunu, bu birliğin Aktütün Jandarma Karakolunun yaklaşık 48 kilometre kuzeydoğusunda bulunan ayrı bir askeri birlik olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, 17 Ocak 2011'deki Sabah Gazetesinde "Aktütün Jandarma karakolunun hemen yakınındaki hurda deposunda çok sayıda silah ve patlayıcı bulunduğu" yönünde haberin yer aldığı anımsatıldı.

Konuya ilişkin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde söz konusu silah ve mühimmatın "Durak 1. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı hizmet binası güneyindeki hurdalık depoda" bulunduğuna ilişkin bilgi notu konulduğu anımsatılan açıklamada, konuyla ilgili bölücü terör örgütü tarafından Aktütün Jandarma Karakoluna gerçekleştirilen saldırılarla ilişkilendirecek şekilde bazı yorumların yer aldığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anılan mühimmat Aktütün Jandarma Karakolu civarında değil, Durak 1. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı hizmet binası güneyinde bulunan, uzun süredir kullanılmayan ve hurdaların muhafaza edildiği bir depoda bulunmuştur. Durak 1. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı İran hududu tarafında olup, Irak hududundaki Aktütün Jandarma Karakolunun yaklaşık 48 kilometre kuzeydoğusunda bulunan ayrı bir askeri birliktir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir