Muratbey globalleşiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality Destek Programı’na Muratbey de dahil oldu. Muratbey, dört aylık bir çalışmanın ardından geçtiğimiz günlerde protokol anlaşmasını imzaladı.
Satışlarının yüzde 10’unu yurtdışına yapan Muratbey, bu yıl ihracat rakamlarını ikiye katlamayı hedefliyor. İhracat yaptığı ülke sayısını 14’e çıkaran Muratbey bu doğrultuda Türkiye’nin ihracatını artırmayı planlayan Turquality programının adaylar ıarasında yerini aldı.

Güçlü global Türk markaları geliştirerek Türkiye’nin ihracatını artırmayı hedefleyenTurquality Programı adaylarına Türkiye’nin en önemli peynir üreticilerinden biri olan Muratbey Peynirleri de eklendi.
Üretimden pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayan finansal desteğin sağlandığı program çerçevesinde, firmaların yurtdışı markalaşmaya yönelik harcamalarının yüzde 50’si, üst limit olmaksızınTurquality tarafından destekleniyor. Bu çerçevede, firmalara global markalaşma süreçlerinde sağladığı finansal desteğin yanında, eğitim ve stratejik danışmanlığında verildiği Turquality ile Muratbey, yurtdışı markalaşma yatırımlarına ivme kazandıracak.

Muratbey markalaşma adımlarını güçlendiriyor

Muratbey’inTurquality hazırlıkları ile  ilgilia çıklama yapan Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, küreselleşen piyasada sürdürülebilir gelişmelerin ancak kalıcı markalar aracılığıyla gerçekleşebileceğini ifade etti. Program kapsamına alınmalarının daha büyük hedeflere ulaşmalarına katkı sağlayacağını belirten Erol: ” Muratbey olarak Turquality kapsamına alınmamızı yıllardır sürdürdüğümüz çabaların takdiri olarak göreceğiz” dedi.

Ön inceleme ve değerlendirme çalışmaları

Güçlü global Türk markaları geliştirmeyi hedefleyen program kapsamında, dünya markası yaratma yolunda desteklenen gelişim potansiyeli olan her firma için ayrı ayrı markalaşma yol haritaları çıkarılıyor.
Firmaların Turquality kapsamına alınabilmesi için, bağımsız bir danışman kuruluş işbirliğiyle incelemeler yapılıyor. Buna göre, gelişim potansiyeli olan değişik sektörlerdeki firmaların elde etmiş olduğu uluslararası güç ve yıllar bazında göstermiş olduğu performans dikkate alınarak yapılan incelemede 10 ayrı performans başlığı altında değerlendirme yapılıyor.