MÜSİAD, 65 ülkeden 3 bin iş adamını bir araya getirecek

13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 14. Uluslararası İş Forumunun 65 ülkeden 3 bin iş adamını buluşturması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında, "İslam ülkelerinin kalkınmasında teknolojinin önemi" temasıyla düzenlenecek 13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 14. Uluslararası İş Forumunun (IBF) 65 ülkeden 3 bin iş adamını buluşturması hedefleniyor.

Tema çerçevesinde günümüzde teknoloji ve onun kaynağını oluşturan bilimin, nasıl doğrudan bir üretim faktörü haline geldiği, teknolojinin önemini kavrayan ve bu doğrultuda politikalar üreten ülkelerin nasıl gelişim gösterdiği ve yeni teknolojilerin büyüme ile ilişkisi kapsamında İslam ülkelerinin ortaya koyması gereken hedefler tartışılacak.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, forum ve fuar dolayısıyla yapılan tanıtım toplantısında, MÜSİAD'ın 3 bin 200'ü asil, 1.800'ü Genç MÜSİAD'lı olmak üzere 5 bin üye sayısını aştığını, üyelerinin toplamda 15 bin firmaya sahip olduğunu ve 1 milyon 200 bin kişiye istihdam sağladığını anlattı.

Türkiye ihracatının yüzde 15'ini, GSMH'sinin yüzde 10'unu oluşturduklarını ifade eden Vardan, İSO tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2009 yılı raporunda 40 civarında firmalarının yer aldığını bildirdi.

Vardan, 2008 yılında 2 bin 224 iş adamını ağırlayan, 554 firmanın katıldığı ve 150 bin ziyaretçinin gezdiği fuarın hedeflerini yükselttiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"İlk kez Haliç Kongre Merkezinde düzenleyeceğimiz kongremize bu yıl 65 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının iştirak etmesini bekliyoruz. Dış Ticaret Müsteşarlığı ile koordineli olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda 700 iş adamı, alım heyeti kapsamında fuar ve forum organizasyonlarına katılırken, işbirliği içinde olduğumuz irtibat noktalarımız da aynı şekilde iş adamı heyetleriyle beraber organizasyona katılım sağlayacaklar. İSEDAK'ın resmi iş forumu olan IBF Kongresi, bu yıl aralarında İSEDAK, PBF, Arap Yatırımlar Birliği, ASCAME'nin bulunduğu en az 4 uluslararası toplantıyla paralel olarak gerçekleştirilecek."

Bir önceki fuar katılımcılarına anket yaptıklarını anlatan Vardan, ankete yanıt veren katılımcıların yüzde 48'inin, fuarda iş bağlantısı yaptığını belirttiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir