MÜSİAD: Komşu ülkelerle olan irtibat artırılmalı

MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı sonuç bildirisi yayımlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), lojistik sektörünün büyümesi için komşu ülkelerle olan irtibatın artırılmasını belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Lojistik Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı sonuç bildirisi yayımlandı.

Erzurum'da gerçekleştirilen toplantının ardından yayımlanan bildiride, lojistik sektörünün büyümesi için komşu ülkelerle olan irtibatın artırılmasına dikkat çekildi.

İpekyolu hattında bulunan ülkelerle, gümrük mevzuatlarının kolaylaştırıcı şekilde yeniden düzenlenmesiyle ilgili acil olarak stratejik işbirliğine gidilmesi gereğinin altı çizilen bildiride, bu konuda Gümrük Müsteşarlığının çalışmalarının desteklenmesinin şart olduğu belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığınca yapılan 10. Ulaştırma Şurası sonuç bildirgesinde ve Ana Plan Stratejisi çalışmasında yer alan ulusal ve uluslararası demiryolu bağlantılarının bir an önce sağlanması gerektiği kaydedilen bildiride yer alan diğer talepler şöyle:

"Komşu ülkelerle, demiryolu bağlantılarının sağlanması için yakın işbirliği geliştirilmesi,

- Erzurum'daki lojistik merkezinin bir an önce kurulması için bürokratik gecikmeleri ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılması,

- Erzurum'da lojistik eğitim ve öğretimin kısa sürede başlanması için çalışılması,

- Erzurum'dan komşu ülkelerle (Tebriz, Bakü) havayolu bağlantılarının bir an önce yapılması için çalışılması,

- Erzurum–Karadeniz arası kuvvetli karayolu bağlantısı gerçekleştirilmesi."

Bu konularda ilginizi çekebilir