”Mustafa Kemal'in izinden gidenler çirkin oyunları bozacak"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Dün Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl oynanan oyunları bozdularsa bugün de Mustafa Kemal'in izinden giden gazilerimiz çirkin oyunları bozdular, bozmaya da devam edecekler'' dedi.

Baykal, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından ''Gazi''lik unvanının verildiği bu günün ''Gazilerin gözüyle Türkiye'ye bakma, Gazilerle birlikte Türkiye'ye sahip çıkma günü'' olduğunu belirtti.

Dün toprakların işgal altında olduğunu, ülkeyi bölüp parçalamak isteyen işgalcilerin dışarıdan geldiğini ifade eden Baykal, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bugün ülkemizin birliğinde, halkımızın dirliğinde gözü olanlar da yandaşları da içeride, işbirlikçileri dışarıda. Niyet aynı niyet, tablo aynı tablo, senaryo aynı senaryo ama unutmasınlar ki gazilerimiz de aynı gaziler. Dün Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl oynanan oyunları bozdularsa bugün de Mustafa Kemal'in izinden giden gazilerimiz çirkin oyunları bozdular, bozmaya da devam edecekler. Dün nasıl Sevr parçalanıp çöp tenekesine atıldıysa günümüzde de Sevr özlemcilerinin niyetleri şehitlerimizin ve gazilerimizin canı kanı pahasına tarihin çöplüğüne atılacak. Bu kararlılık, bu fedakarlık ve bu kahramanlıkla ulusal birliğimiz de toprak bütünlüğümüz de kardeşliğimiz de yeniden sağlanacak, pekiştirilecek ve ilelebet korunacaktır.''

Baykal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarına, şehit ve gazilere de minnet ve şükranlarını sundu.