Mustafa Koç'a veda

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 56 yaşındaki Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı.

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi.

Mustafa Koç'un naaşı törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildi.

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne ulaştı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda tanınmış sima ve Koç'un sevenleri katıldı.

Mustafa Koç dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi

Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda yer alan aile kabristanında toprağa verildi. Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi.

 

Mustafa Koç, Osmanlı sancağı ile uğurlandı

Mustafa Koc'un tabutunun üzerine babaannesi Sadberk hanımın adına kurulan Sadberk Hanım müzesinde muhafaza edilen aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Kırmızı renkli sancağın uzerinde 'hak ve gercek olan kainatin sahibi Allah'tan baska ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed onun elçisidir' yazdigi öğrenildi. Aile geleneğince aynı sancak Vehbi Koç ve 2003 yılında hayatını kaybeden hala Sevgi Gönül'ün cenazelerinde de kullanıldı 19. yy sonu 20. yy başına ait olan sancak Sadberk hanım müzesinde sergileniyor.

Öte yandan Mustafa Koç'un cenazesinin Marmara İlahiyat Camii'nin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler Mustafa Koç'un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi.

Taziye çadırı kuruldu

Cami avlusunda kurulan çadırda, Koç'un babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi, kardeşleri Ali ve Ömer Koç, karısı Caroline Koç ve kızı Esra Koç taziyeleri kabul etti. 

Törenin ardından, Koç'un tabutunu, kardeşleri Ali ve Ömer Koç ile Ankara Kulübü Seymenleri cenaze aracına kadar taşıdı.

Cenazeye yoğun katılım

Anadolu yakasında zaman zaman süren kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un cenazesine yoğun katılım oldu. Cami avlusunda erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Öte yandan, Koç ailesinin sahip olduğu Ford, Tofaş, Otokar, Arçelik gibi şirketlerde çalışanlar da Koç'u, son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Bazı çalışanların ellerindeki "Mavi gözlü, güler yüzlü patron" yazılı pankartlar dikkati çekti. 

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir