Müşterilerin verilerini kaybetti, rekor ceza yedi

FSA, 46 bin müşterisine ait gizli bilgileri kaybeden Zurich Insurance'a 3,5 milyon dolar para cezası kesti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Finansal Hizmetler Denetleme İdaresi (FSA), müşterilerinin verilerini kaybeden İsviçreli sigorta şirketi Zurich Insurance'a rekor para cezası kesti.

FSA, Güney Afrika'daki veri toplama merkezine rutin bir transfer sırasında 46 bin müşterisine ait gizli bilgileri kaybeden Zurich Insurance şirketine 3,5 milyon dolar (2,27 milyon sterlin) tutarında para cezası verdi. Bu, FSA'nın, veri kaybeden bir şirkete şimdiye kadar verdiği en büyük para cezası oldu.

FSA'dan yapılan açıklamada, her ne kadar kaybolan verilerin kötüye kullanıldığına dair kanıt olmasa da güvenlik ihlalinin müşteriler için önemli kayıplara sebebiyet verebileceği belirtildi.

Zürih Finansal Hizmetler Grubuna bağlı Zurich UK şirketinin, şirketin Güney Afrika şubesiyle yaptığı anlaşmanın parçası olarak veri işleme konusunda tam kontrolü sağlamadığı kaydedilen açıklamada, Ağustos 2008'de kaybedilen verilerin halen bulunamadığı ifade edildi. 

FSA'nın finansal suç ve icra direktörü Margaret Cole, şirketin ayrıca, kaybolan verilerin finansal suç amaçlı kullanılmasını önlemek için etkili sistemlere ve kontrol mekanizmalarına sahip olduğunu garanti etmede başarısızlığa uğradığını söyledi. Cole, "Finansal sektördeki şirketler bu vakanın ayrıntılarına iyice bakmalı ve Zürich UK'nin yaptığı hatalardan ders çıkarmalı" dedi.

Zurich Insurance Üst Yöneticisi Stephen Lewis ise şirketin veri güvenlik sistemlerini gözden geçirdiğini ve özel enformasyon güvenlik görevlisi atadığını belirterek, "Bu olay kabul edilemez" diye konuştu.

FSA, Zurich UK anlaşma yolunu seçtiği için 5,02 milyon dolar (3,25 milyon sterlin) olması beklenen para cezasında yüzde 30 indirime giderek, bu cezanın 3,5 milyon dolar olmasını kararlaştırdı.

FSA daha önce veri kaybı nedeniyle HSBC, Nationwide ve Norwich Union'a para cezası vermişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir