Muvazzaflarla ilgili kararı TSK yerine getirir

Atalay, İnegöl'deki olaylarla ilgili "Her tarafta olabilecek bir asayiş olayı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İNEGÖL- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen olaylara ilişkin, "Bir defa bu olayda kesinlikle siyasi veya ideolojik bir müdahale yok. Bunun oluşması tamamen spontanedir. Önceden planlanmış bir olay değildir" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile helikopterle İnegöl'e gelen Atalay, İlçe Emniyet Müdürlüğünde Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Emniyet Müdür Vekili Arif Okçu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Cici, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ile bir araya gelerek yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldı.

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Bakan Atalay ve beraberindekiler, olayların yaşandığı bölgedeki polis merkezini ziyaret etti.

Beraberindekilerle daha sonra İnegöl Belediyesi'ne geçen Atalay, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenledi.

"Türkiye'nin her tarafında olabilecek türde bir asayiş olayı"

Atalay, İnegöl'de gerekli çalışmaların yapıldığını, kendisinin de hem Vali Şahabettin Harput hem emniyet hem de mülkiye müfettişlerinden olaylara ilişkin bilgi aldığını belirterek, şunları söyledi:

Bu olay özü itibarıyla, başlangıcı itibarıyla Türkiye'nin her tarafında olabilecek türde bir asayiş olayıdır. Daha önce yapılan bir alışveriş, özellikle de işte bir halk otobüsü şoförlüğü yapan vatandaş ile Orhaniye Mahallesi sakinleri arasında yol verip vermeme, korna çalma vs gibi konularda çıkmış bir kavga meselesidir. Olayın başlangıçta hiçbir siyasi yönü yok. Kavgaya karışanların da aşırı alkollü olduğu, bilinçsizce hareket ettikleri yine daha önce de açıklanmıştı ve bilinmektedir. Çıkan kavgada 4 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır. Kavgaya karışan 5 şahıs gözaltına alınmıştır."

"Konu, tamamen bir hukuk olayıdır"

Atalay, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen saldırı sonucu şehit olan polis memurları için Adana Valiliğinde düzenlenen törende  "Balyoz Planı" davasında hakkında yakalama kararı çıkan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in de bulunmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Konu, tamamen bir hukuk olayıdır. Yargının bir kararı vardır. Burada bir sivil bir de muvazzaf grup vardır. Sivil grupla ilgili yargı, İstanbul Emniyetinden talepte bulunur, muvazzaflarla ilgili konu ise Merkez Komutanlığının görevidir. Basında da yer alan Adana görüntüleriyle ilgili benim söyleyeceğim hiç bir şey yok. Belki o görüntüleri vererek, 'İçişleri Bakanı bunları hem yakalamaktan sorumlu hem de beraberler' gibi bir şey verilmek isteniyor. Muvazzaflarla ilgili yargı kararını yerine getirme görev Merkez Komutanlığınındır. Sivillerle ilgili kısmıyla İstanbul Emniyeti, her zaman olduğu gibi, bu konularda yapması gerekenleri yapıyor."

"Balyoz Planı" davasında yakalama kararı çıkan bazı askerlerin YAŞ'ta terfi alıp, sonrasında haklarında işlem yapılacağı yönünde tartışma bulunduğunun hatırlatılması üzerine Atalay, "O konuda bir şey söylemek durumunda değilim. Bir yandan yargı var bir yandan şura var. Şuranın da üyesi değilim. O yüzden bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir