”Müzakereler halkın istekleri doğrultusunda sürecek”

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu halkın haklarını en iyi şekilde savunacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakereleri halkın düşünce ve istekleri doğrultusunda sürdürüp, halkın haklarını en iyi şekilde savunacağını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugün, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği yetkililerini kabul etti.

Eroğlu, Vural Türkmen başkanlığındaki heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, "adaylığını açıkladıktan sonra ilk destek beyan eden kuruluşlardan biri olan ve seçim kampanyasında hep yanında olan Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği yetkilileriyle görüşmekten büyük mutluluk duyduğunu" dile getirdi.

"Mücadele devletle taçlandırıldı"

Cumhurbaşkanı olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

"KKTC devleti gerçeği ortaya çıkıncaya kadar verilen mücadeleler olmasaydı, bugün kurucusu olmakla övündüğümüz KKTC olmayabilirdi. Geçmişte birlik ve beraberlik içinde verilen mücadele, bir devletle taçlandırıldı. Bu mücadeleye girenlerin ve özgürlük mücadelesi verenlerin en son ulaşacağı mutlu son bir devlettir. Yıllarca mücadele eden sizler ve bizler, bu mücadelemizi bir devletle taçlandırdık. Sizlerin sayesinde bugün seçilmiş bir kişi olarak devletin en yüce makamı olan cumhurbaşkanlığında bulunuyorum."

"Müzakere masasından kaçan taraf biz olmama kararlılığındayız"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin Cumhurbaşkanı olarak halkın düşünce ve istekleri doğrultusunda müzakereleri de sürdürme görevi bulunduğuna işaret ederek, halkın haklarını en iyi şekilde müzakere masasında savunacağından kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi.

Seçim kampanyası sırasında sürekli bahsettiği Ulusal Konseyi de kısa sürede şekillendireceğini ifade eden Eroğlu, "Müzakere masası önümüzde. Bu müzakere masasından kaçan taraf biz olmama kararlılığındayız, ama kazanımlarımızı masada bırakma düşüncesinde değiliz. Dünyaya Kıbrıs Türk halkının sesini ve isteklerini müzakere masasında duyurma gayreti içinde olacağız. Haklarımızı da tescil etme uğraşı içinde olacağız" dedi.

"Seçim sonuçları zamanla hazmedilir"

Eroğlu her seçim sonunda kazananlar olduğu gibi kaybedenler de bulunduğuna işaret ederek, "Önemli olan demokrasinin kazanması. Bu seçimlerle tüm dünya KKTC'nin demokratik bir ülke olduğunu ve halkın demokrasiyi hazmetmiş, kendi iradesini sandığa yansıtmış bir halk olduğunu gördü" diye konuştu.

Seçim sonuçlarının zamanla hazmedileceğini kaydeden Eroğlu, geldiği makamın gerekleri ne ise onu yerine getirmeye ve oy veren ya da vermeyen tüm halkı kucaklamaya çalışacağını söyledi.

Eroğlu, "Bir devletin cumhurbaşkanı olmanın gereği ne ise onu yapma gayreti içinde olacağım" dedi.

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen de, "kalbi KKTC için çarpan bir cumhurbaşkanına sahip olmanın büyük mutluluk olduğunu" ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir